NEDELJKO ČUBRILOVIĆ DOLIJEVA ULJE NA VATRU: "SDA želi sankcije za pojedince iz srpskog naroda da izvrše unitarizaciju BiH"

"To je njihova želja, njihov cilj i ne biraju način kako da to realizuju", kaže Čubrilović

  • Politika

  • 01. Sep. 2021  

  • 2

"SDA želi sankcije za pojedince iz srpskog naroda misleći da će na taj način izvršiti unitarizaciju BiH", poručio je predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Govoreći o najavama Šefika Džaferovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda, da će od Christiana Schmidta tražiti smjenu Milorada Dodika, Čubrilović kaže da je to "njihova želja, cilj i ne biraju način kako da to realizuju".

"Nije ništa novo što članovi SDA ili njihovi visoki funkcioneri žele da sankcionišu nekoga iz reda srpskog naroda, to je uostalom ugrađeno u sve njihove programe i aktivnosti koje SDA provodi na prostoru BiH, misleći na taj način da će izvršiti unitarizaciju. To je njihova želja, njihov cilj i ne biraju način kako da to realizuju. Vjerujem da će i ovaj njihov potez, kao što je traženje smjene člana Predsjedništva, ostati u domenu želja kao i mnogi drugi ciljevi", rekao je Čubrilović za ATV.

Predsjednik Narodne skupštine kaže "da bi takav potez bio poguban i mogao dovesti do nestanka Bosne i Hercegovine".

"Ne treba sada ništa nagađati. Ja ne vjerujem u to, obzirom na odnos u međunarodnoj zajednici i stavove pojedinih velikih zemalja, to bi bilo pogubno, jer bi to bio još jedan potez, poput Inckovog zakona, za nestanak BiH", rekao je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...