PRIZIVA LI MILORAD DODIK PROLIVANJE KRVI: "Muslimani će orgijati, progoniti Srbe. U Sarajevu je hajka na mene..."

Dodik poručuje da će svaki građanin koji eventualno bude pozvan na krivičnu odgovornost u vezi sa tim

  • Vijesti

  • 02. Sep. 2021  02. Sep. 2021

  • 4

Milorad Dodik, lider SNSD-a i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda, gostovao je na ATV gdje je govorio o brojnim aktuelnim političkim temama.

Dodik se ovom prilikom posebno osvrnuo na Zakon o zabrani negiranja genocida te otkrio kako od Tužilaštva BiH nije dobio poziv zbog negiranja genocida. Lider SNSD-a je kazao i kako se ne bi odazvao Tužilaštvu BiH kada bi dobio poziv.

“U Sarajevu je hajka na mene, a nešto doprinose i ovi ovdje iz Republike Srpske. Sve što je krivično djelo smatram da svako ima legitimno pravo, pa makar se radilo o meni, ja ih pozivam da procesuiraju. Ali, imate prijavu dvije anonimne osobe iz Tuzle koji su rekli da sam ja uzurpirao vlast u Republici Srpskoj i da sam ja taj koji saopštava odluke Vlade i traži se saslušanje mene, Cvijanović, Viškovića, Šeranića, Natalije Trivić”, rekao je Dodik.

Dodik poručuje da će svaki građanin koji eventualno bude pozvan na krivičnu odgovornost u vezi sa tim, dobiti zaštitu organa Republike Srpske.

"Svako na tom planu treba da se obrati najbližoj policijskoj stanici, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske u tom smislu ima nalog da spriječi bilo kakvo nasilje ili privođenje. Svako ko bude prijavljen dobiće zaštitu", rekao je Dodik za ATV.

On je rekao da bi takvi postupci mogli dovesti u situaciju da Srpska zabrani na svojoj teritoriji djelovanje Agenciji za istrage i zaštitu BiH.

"U to ne mora niko sumnjati. To su naši koraci, pa ako to žele, neka ih samo izazovu", poručio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...