PATRIJARH "PRLE" OTKRIVA NAVODNU ZAVJERU: "Snajperisti su namjeravali da spriječe ustoličenje..."

"Žalim sve koji su na bilo koji način povrijeđeni i molim ih za oproštaj", kazao je patrijarh srpski

  • Regija

  • 05. Sep. 2021  05. Sep. 2021

  • 14

Patrijarh srpski Porfirije danas je, po odlasku iz Crne Gore, objavio post na Instagramu u kojem tvrdi da je postojala prijetnja da se čin ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru spriječi snajperskom puškom.

"Rastajem se, nadam se ne za dugo, sa ovom blagoslovenom zemljom i narodom, sa dvostrukim osjećanjima. Srećan sam veoma jer smo izvršili djelo Crkve, ustoličili mitropolita po volji Crkve i naroda ove episkopije, naroda koji dubinski voli Svetosavsku Crkvu. Ali sam i više nego tužan, čak užasnut činjenicom da su u vidokrugu bili neki ljudi koji su taj čin ljubavi prema svima namjeravali da spriječe snajperskom puškom. Zahvaljujem svima, žalim sve koji su na bilo koji način povrijeđeni i molim ih za oproštaj. Molim se Gospodu za ovu zemlju, za ovaj narod i za sve ljude, i molim njih da se mole za mene, jer su oni bliži Bogu", napisao je Porfirije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...