"KO JE (NE)ZADOVOLJAN NEK PODIGNE DVA PRSTA": Meteorolog Nedim Sladić najavljuje vremenske prilike u Bosni i Hercegovini

U Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

  • Vijesti

  • 06. Sep. 2021  06. Sep. 2021

  • 0

Po kotlinama u jutarnjim satima će biti magle.

Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28°C, na jugu zemlje do 31°C.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 11°C, a najviša dnevna oko 25°C, prenosi Federalni hidrometeorološki zavod.

-Od ove sedmice na vrijeme u našim krajevima utječe ogranak prostrane anticiklone čiji centar se smjestio nad istok Europe, a glavnina oblačnosti će se držati sjevernije i zapadnije od naše zemlje, s kojim će vremenske prilike biti stabilnije u odnosu na protekli period. Sa njene zadnje strane počet će utjecaj istočnog, a kako se bude spuštala prema obalama Crnog mora i jugoistočnog strujanja, dok s jugozapada Europe ponovo jača utjecaj grebena s kojim će se strujanje postepeno mijenjati prema četvrtku sa jugoistočnog na jugozapadno, uz postepen priliv sve toplijeg zraka.

-Ove sedmice ponovo temperature idu u natprosječne okvire za mjesec septembar, što će ponovo povećati rizik od požara u Hercegovini. Očekuje nas stabilno i suho razdoblje, obilje sunčanog vremena, a krajem sedmice i natprosječno toplo, prognozirao je meteorolog Nedima Sladića.

-Ko je (ne)zadovoljan, neka podigne dva prsta, na kraju se našalio Sladić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...