DODIK NE BIRA RIJEČI; NA METI PONOVO IZETBEGOVIĆ: “SDA je nastala u džamiji, Bakir i dan danas tamo regrutuje svoje članstvo”

Dodik je rekao da je kvalifikacija Srpske pravoslavne crkve kao vjerske zajednice koja proizvodi konflikte izraz otvorenog neprijateljstva prema pravoslavnim kršćanima

  • Politika

  • 06. Sep. 2021  06. Sep. 2021

  • 13

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Bakir Izetbegović treba biti posljednja osoba na svijetu koja će govoriti o miješanju vjerskih zajednica u politički život. On je dodao kako je stranka njegovog "pokojnog babe" u suštini nastala u džamiji te da se tamo i dan danas regrutuje članstvo.

- Zna se da su Bakiru džamije i danas govornice sa kojih se šalju partijske i političke poruke, rekao je Dodik dodavši kako džamija u BiH određuje pobjednika među bošnjačkim političkim tijelom.

Dodik je rekao da je kvalifikacija Srpske pravoslavne crkve kao vjerske zajednice koja proizvodi konflikte izraz otvorenog neprijateljstva prema pravoslavnim kršćanima najprije u BiH, a onda i šire.

- Ako postoji vjerska zajednica sa čije adrese se ovdje pozivalo na mir i suživot to je SPC, koja svoju hrišćansku misiju provodi na jedan društveno poželjan način, ne ugrožavajući bilo koga. U BiH se najčešće dizala buka zbog stavova Islamske vjerske zajednice, a nikada stavova SPC. Jasno je i na čijoj adresi stanuje netolerancija, naglasio je Dodik.

Dodik je ukazao da napadom na SPC Izetbegović nastavlja i da se dodvorava biračima ne bi li vratio poljuljano povjerenje i uticaj među muslimanima, prenosi Srna

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...