ODGOVOR NA PITANJE KOJE MUČI GENERACIJE: Može li spori vozač u brzom autu biti brži od brzog u sporom autu? (VIDEO)

Tekst prenosimo sa stranice "Index Auto" zagrebačkog portala "Index.hr".

  • Auto

  • 06. Sep. 2021  06. Sep. 2021

  • 0

Popularni magazin pokušao je odgovoriti na pitanje koje muči generacije.

Bilo da govorimo o lošem i dobrom vozaču u Yugu GVX I Koralu 45, pa preko usporedbe s Golfom GTI I dizelašem, pa sve do današnjih dana, pitanje koje je mučilo mnoge generacije bilo je mogu li snažnijim autom voziti brže od nekog odličnog vozača u sporom autu. Najkraće rečeno, mnoge zanima koliko vozačko umijeće znači u praksi, bar kad je u pitanju brzina.

Odgovor na to odlučio je ponuditi magazin Car Throttle koji je na stazu Llandow Circuit u Južnom Walesu izveo voditelja Alexa i njegovog suradnika Ethana.

Alex je vozio Hyundai i20 N, s 204 KS snažnim turbo benzincem, a to je jedan od najbržih automobila u segmentu.

I Ethan je vozio N, ali N-Line koji donosi vizualnu šminku, a ispod poklopca ima 1.0 trocilindraša sa 120 KS. 

Alex je u N-u vozeći na nož krug odradio za 49 sekundi, dok je Ethanu uz brojne probleme i nesigurnosti na koncu trebalo 52.73 sekunde.

To je minimalno bolje od sporijeg N-Linea, u kojem je Alex krug odveo za odličnih 54.03 sekunde.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...