"MARCA" JE IMALA UVID U IZVJEŠTAJE: Neymar u prvoj sezoni u PSG -u zaradio nestvarnih...

...400 miliona eura.

  • Show

  • 07. Sep. 2021  07. Sep. 2021

  • 0

Brazilski napadač Neymar je prema navodima pojedinih medija u prvoj sezoni u Paris Saint-Germainu zaradio nestvarnih 400 miliona eura.

Madridska Marca, koja je imala uvid u pojedine izvještaje, prenosi kako je Neymar zaradio ovaj novac od brojnih komercijalnih ugovora i utjecaju koji je imao širom svijeta prilikom preseljenja u Pariz.

Iz PSG-a su za operaciju Neymar govorili kako to nije bačen novac nego “investicija”.

“Zaradit ćemo od Neymara više novca nego što smo potrošili”, rekao je predsjednik kluba Nasser Al Khelaifi na dan predstavljanja brazilske zvijezde.

Prema zvaničnim podacima, Neymar je na dan puštanja dresova sa njegovim imenom, u samo dva sata, PSG-u donio pola miliona eura.

Također, Paris Saint-Germain ističe kako bez Neymara ne bi mogao sklopiti unosne poslove sa italijanskim brendom Replay ili Nike Jordan.

Povećana je gledanost i popularnost francuske lige. “TV publika povećala se za 25 posto u njegovoj prvoj sezoni u Francuskoj, a Disney Channel je također najavio da je otkupio prava za prikazivanje utakmica Ligue 1 u Brazilu, koje se emitiraju putem ESPN -a i Fox Sportsa”, navela je Marca.

“Neymarov dolazak je nesumnjivo dao PSG -u i francuskoj ligi još jednu dimenziju”, rekao je Yoann Godin, direktor međunarodnog razvoja Ligue 1 . “Njegova prva utakmica jedna je od najgledanijih u historiji fudbala”.

Dolazak Neymara je, prema tvrdnjama iz PSG-a, ovaj klub učinio drugim najprofitabilnijim na planeti.

Na kraju kao dobar potez za basnoslovni novac, koji je Neymar dobio od pariskog kluba, navodi se i dolazak Lionela Messija iz Barcelone.

“Bez njega ne bi bilo ni Messija u PSG, koji je Neymarov dobar prijatelj”, dodali su u pariskom klubu.

Podsjećamo, Brazilac je 2017. za rekordnih 222 million eura prešao iz Barce u PSG.

(N1) 

https://ba.n1info.com/sport-klub/nogomet/neymar-u-prvoj-sezoni-u-psg-u-zaradio-400-miliona-eura/

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...