FORTO SVE NEOZBILJNIJI: Ponovo nije otkrio ništa o "skrivenoj državnoj firmi", ali je spremio novi izgovor (VIDEO)

Ranije je kazao da je riječ o milionskoj imovini, ali nikada ništa nije otkrio

  • Show

  • 08. Sep. 2021  

  • 1

Ranije je kazao da je riječ o milionskoj imovini 

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto ponovo je otvorio pitanje "skrivene državne firme", a detalje, iako je najavio ranije da će obznaniti, ni sada nije otkrio.

- Sakrili su firmu! Trenutno je to pitanje predmet tužbi. Više informacija ne možemo dati, kako ne bismo kompromitovali taj proces - napisao je Forto na Twitteru.

On je podijelio snimak gostovanja u emisij "Polis" na TVSA, gdje ga je voditeljica podsjetila da je prije nekoliko mjeseci rekao da će javnost obavijestiti o detaljima ovog slučaja, ali da to ipak nije učinio.

 

- Nažalost, to se nije desilo. Ja sam pripremio saopćenje, snimio video, pripremio sve vezano za to, a onda sam dobio savjete i od ministrice pravde i od Pravobranilaštva da to ne radim, jer je to predmet tužbi - kazao je Forto.

Kazao je da će od ministrice pravde tražiti da sudu bude upućena urgencija da se odlučivanje u ovom slučaju ubrza.

Pogledajte "famozni" Fortin istup u medijima zbog kojeg ga i danas prozivaju.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...