LIJEPA GESTA: Papa Franjo zatvorenicima u Rimu poslao ...

Sladoledi poslani u dva zatvora, Reginu Coeli na rijeci Tiber u središtu grada i u moderni zatvor Rebibbia koji se nalazi u rimskome predgrađu.

  • Šareni svijet

  • 08. Sep. 2021  

  • 0

Tokom jednog od najtoplijih ljeta u talijanskoj historiji papa Franjo je zatvorenicima dva rimska zatvora poslao 15.000 sladoleda, objavio je u utorak Vatikan.

U saopćenju iz papinog Ureda za dobrotvorne akcije stoji da su sladoledi poslani u dva zatvora, Reginu Coeli na rijeci Tiber u središtu grada i u moderni zatvor Rebibbia koji se nalazi u rimskome predgrađu.

U njegovo ime tamo ih je dostavio jedan od najmlađih papinih kardinala, 57-godišnji Poljak Konrad Krajewski, zadužen za pomoć siromašnima. 

Reuters podsjeća da je Krajewski od 2013. po nalogu pape Franje organizirao postavljanje punktova za liječničku pomoć i održavanje higijene za beskućnike nedaleko od Vatikana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...