NEOBIČNA POJAVA NA NEBU IZNAD MEKSIKA POSLIJE SNAŽNOG ZEMLJOTRESA: Snimci kruže internetom, svi su u šoku (VIDEO)

Najmanje jedna osoba je poginula i više objekata je oštećeno

  • Svijet

  • 08. Sep. 2021  

  • 1

Zemljotres magnitude 7.0 pogodio je u srijedu područje 11 milja (17 kilometara) sjeveroistočno od Akapulka, u meksičkoj saveznoj državi Guerero, prenijela je američka geološka služba USGS.

Magnituda potresa prvo je bila izmjerena na 7.4, a USGS je javio da se radilo o vrlo plitkom potresu, na 12.5 kilometara ispod Zemljine površine, što je povećalo efekat potresa.

Na snimcima koje su se pojavile na društvenim mrežama se vidi da se nakon potresa na nebu iznad Akapulka pojavila plavičasta svjetlost.

Iako su se pojavile informacije da se radi o eksplozijama na električnim vodovima, moguće objašnjenje je i da se radi o prirodnom fenomenu koji se pojavljuje kod snažnijih potresa.

Naime, kad se tektonske ploče trljaju jedna od drugu, duž vertikalnih racepa stvara se električni naboj koji može putovati prema površini, i tako u interakciji s atmosferom stvoriti svjetlost.

Najmanje jedna osoba je poginula i više objekata je oštećeno u zemljotresu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...