PREŠAO IGRICU: Radnik u državnoj službi zvao sebe 55 sati kako bi bio zauzet i izbjegao klijente, ubrzo ga razotkrili

Zvao je samog sebe sve dok nije razotkriven

  • Šareni svijet

  • 08. Sep. 2021  

  • 0

Da bi izbjegao radne obaveze, a ostavio utisak da je preko guše zauzet poslom, švedski poreski savjetnik "razgovarao" je sa službenog telefona sa svojim privatnim mobilnim telefonom 55 sati. Odnosno, sve dok nije razotkriven.

I tako sve dok ga nadređeni nisu razotkrili.

"Umjesto da preuzima pozive korisnika, Andreas je pozvao sopstveni broj mobilnog telefona, što je rezultiralo signalom 'zauzeto' u sistemu, pa je dolazne pozive preuzimao neko drugi", piše u disciplinskom izvještaju švedske poreske uprave, prenosi portal 021.

"Zbog toga što je radio, Andresu (28) prijeti otkaz, pošto je od marta do maja samog sebe pozvao 32 puta i 'razgovarao' 55 sati, što je sedam dana efektivnog rada u dva mjeseca", piše u izvještaju poreske uprave, te se dodaje da su neki od tih poziva ponekad trajali satima.

Andreas je na radnom mjestu u poreskoj upravi bio zaposlen od maja 2020. godine, ali zbog pandemije je od januara 2021. radio od kuće. U aprilu je, međutim, jedan od njegovih nadređenih primjetio da telefonira neobično dugo u poređenju s prosječnim potrebama posla.

Kad je pozvan na razgovor s nadređenima priznao je šta je činio, mada je interna istraga pokazala da je isto ponovio još četiri puta nakon spomenutog razgovora, a kad su ga šefovi ponovo pozvali na razgovor u maju, odgovorio im je da mu je motivacija za rad "izuzetno niska".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...