PRAVA DRAMA U RUKOVODSTVU SDP-a: Hoće li Denis Bećirović u utrku za Predsjedništvo BiH?

SDP-u su svjesni da u takvom razvoju situacije nemaju ozbiljnog kandidata iz reda bošnjačkog naroda, a da će glasovi za eventualne kandidate iz reda hrvatskog i srpskog naroda biti na nivou statističke greške.

  • Politika

  • 09. Sep. 2021  09. Sep. 2021

  • 7

Denis Bećirović obavijestio je čelne ljude SDP-a BiH da nema namjeru biti kandidat za člana Predsjedništva BiH na Općim izborima naredne godine, nezvanično saznaju Vijesti.ba.

Izvor Vijesti, navodi da je odluka razumljiva uzme li se u obzir da "su u Bećirovića u zadnje tri godine više pucali iz SDP-a, nego iz svih drugih rivalskih stranaka zajedno".

Kako saznaju, za ovakav razvoj situacije ponajviše su "zaslužni" neki od potpredsjednika SDP-a.

Na nedavno održanom stranačkom Strateškom planiranju u Konjicu zaključeno da na Općim izborima 2022. godine SDP nastupi s kandidatom/kandidatima za Predsjedništvo BiH. Osim toga, zaključeno je i da je Denis Bećirović najbolji kandidat za Predsjedništvo BiH, a takav stav je pred prisutnima iznio i predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić. Također, Nikšić je saopćio i da on personalno nema namjeru biti kandidat.

Zato je, navodi naš izvor, Bećirovićeva odluka izazvala pravu dramu u rukovodstvu i ogorčenost među članstvom. U SDP-u su svjesni da u takvom razvoju situacije nemaju ozbiljnog kandidata iz reda bošnjačkog naroda, a da će glasovi za eventualne kandidate iz reda hrvatskog i srpskog naroda biti na nivou statističke greške.

Hoće li se nešto promijeniti moglo bi se znati nakon današnje sjednice Predsjedništva SDP-a na kojoj bi se trebalo razgovarati i o temi kandidata za Predsjedništvo BiH.


(Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...