ČOVIĆ, BEZ RAZMIŠLJANJA, A POMALO I BEZ MOZGA: "Ne bude li legitimnog predstavljanja neće biti ni Bosne i Hercegovine"

“Neka mi neko objasni šta znači probosansko u BiH".

  • Politika

  • 09. Sep. 2021  09. Sep. 2021

  • 33

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je danas novinarima na obilježavanju godišnjice zločina u Grabovici da je legitimno predstavljanje uslov opstanka BiH.

Kako je rekao Čović, osvrčući se na nedavne izjave novog visokog predstavnika u BiH, Schmidt samo štiti BIH i sva tri naroda.

“Mislim da Christian Schmidt, kao visoki predstavnik u BiH, nije na ničijoj strani. Kada je rekao da ovdje imamo problem legitimnog predstavljanja govorio je to u interesu zaštite Bosne i Hercegovine. Jer, ako ne bude legitimnog predstavljanja neće biti ni Bosne i Hercegovine”, istakao je Čović. D

Dodao je da dok je ovakav Ustav BiH njega će slijepo podržavati.

“Kada dođe neki novi, ako smo ga u stanju napraviti, neće se nametnuti. Mi ga moramo dogovoriti, kao predstavnici politika u BiH i onda ćemo imati novi okvir koji ćemo opet morati poštivati”, dodao je Čović.

Prema njegovim riječima, u BiH postoji “lažno pozivanje na probosansko”.

“Neka mi neko objasni šta znači probosansko u BiH. Ja razmišljam o Bosni i Hercegovini kao svojoj domovini”, zaključuje Čović.

(Klix.ba)

Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...