FOTKA ISPRED STRATIŠTA: Djevojka se u bikiniju sunčala kod spomenika u Jajincima

Kako se navodi u saopštenju na Facebooku, Muzej žrtava genocida osuđuje nedolično ponašanje pojedinih građana u okviru memorijalnog kompleksa.

  • Šareni svijet

  • 09. Sep. 2021  09. Sep. 2021

  • 0

Djevojka u bijelom bikiniju uslikana je kako se sunča kraj spomenika u okviru memorijalnog kompleksa stratišta u Jajincima.

Na tom mjestu je tokom Drugog svjetskog rata ubijeno više desetina hiljada ljudi, prenose Nezavisne novine.

Ne čudi stoga reakcija Muzeja žrtava genocida koji protestuje zbog nedoličnog ponašanja pojedinaca. 

Kako se navodi u saopštenju na Facebooku, Muzej žrtava genocida osuđuje nedolično ponašanje pojedinih građana u okviru memorijalnog kompleksa.

"Muzej žrtava genocida sa zabrinutošću podseća na to da su brojni memorijalni prostori, nekadašnja gubilišta civila, vojni memorijali i mesta stradanja u ovo naše vreme postali prostor za anticivilizacijsko i nedolično ponašanje pojedinih neodgovornih građana koji ih koriste za organizaciju javnih koncerata, vožnju kola, šetnju kućnih ljubimaca, bavljenje sportskim aktivnostima, kao izletišta i dr.", navodi muzej.

Dodaju da Memorijalni prostor nekadašnjeg stratišta u Jajincima predstavlja kulturno dobro i kao takav je zaštićen zakonom.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...