I OVO JE BiH: U Živinicama napravljen prvi vatrogasni kamion

Rad na prvom bh. vatrogasnom vozilu trajao je devet mjeseci. Sklapanje je rađeno u firmi u Živinicama, čiji se vlasnik vratio iz Njemačke i u BiH pokrenuo posao.

  • Ekonomija

  • 09. Sep. 2021  

  • 1

U Srebreniku je predstavljano vatrogasno vozilo napravljeno u potpunosti u BiH. Riječ je o vozilu koje je napravila firma SU-AD iz Živinica, a čija je vrijednost 410 hiljada maraka.

Nihad Omerović, gradonačelnik Srebrenika, istakao je da je ova Općina kupila vatrogasni kamion koji je napravljen u BiH po svim propisima EU.

"Nabavka ovog vozila i njegovo stavljanje u funkciju umnogome će olakšati i učiniti efikasnijim rad profesionalne vatrogasne jedinice Srebrenik i ono što je u konačnici najbitnije, zasigurno će učestvovati u spašavanju mnogih života i materijalnih dobara svih građana Srebrenika", poručio je Omerović.

Rad na prvom bh. vatrogasnom vozilu trajao je devet mjeseci. Sklapanje je rađeno u firmi u Živinicama, čiji se vlasnik vratio iz Njemačke i u BiH pokrenuo posao.

"Specifično je da je prvi put u BiH proizvedeno ovakvo vozilo, te da s ponosom možemo reći da imamo domaće vozilo koje može odgovoriti svim zahtjevima i potrebama vatrogasnih društava u BiH, odnosno vozilo može da odgovori svakom zadatku koji vatrogasci imaju na terenu, istakao je Suad Bešlić", vlasnik firme SU-AD.

Da će proizvod iz živiničke firme biti od koristi, pokazuje podatak da je vatrogasna brigada Srebrenik u prošlom mjesecu imala više od 100 intervencija, navodi Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...