PUTINOVA MORNARICA PATROLIRA SREDOZEMLJEM: Rusija ima pet podmornica u Mediteranu

Podmornice su opremljene krstarećim raketama “Kalibar”

  • Svijet

  • 09. Sep. 2021  

  • 0

Prema informacijama koje je TASS objavio danas, ruska mornarica po prvi puta ima pet podmornica U Sredozemnom moru, rekao je izvor iz obrambene industrije. Informaciju nije službeno potvrdila Moskva.

Riječ je o podmornicama koje nisu na nuklearni pogon, već na dizel. U Mediteranu se nalaze tri podmornice crnomorske flote i dvije podmornice pacifičke flote. Svih pet podmornica su dio projekta 636.3, prenosi Geopolitika News.

Dizelsko-električne podmornice projekta 636.3 razvijene su tvrtki Rubin sa sjedištem u Sankt Peterburgu. Riječ je, navodno, o podmornicama “Volkov” i “Petropavlovsk-Kamčatski”, u službi od 2019.

Podmornice su opremljene krstarećim raketama “Kalibar”, a bilo je potrebno napraviti specijaliziranu izmjenu za podmorničkih nosač kako bi bili adekvatni za ove projektile. S obzirom na trenutnu situaciju, potencijal mediteranske grupacije povećan je: pet podmornica sposobno je ispaliti salvu “Kalibra” na trideset ciljeva, opisuje Navy Recognition.

Dvjema ruskim podmornicama naređeno da izvrše prijelaz između flota i iz baltičkih voda u uđu u područje gdje su stacionirani brodovi pacifičke flote. Raketna korveta “Thundering” (projekt 22385) također je u fazi tranzicije među flotama. Moguće je da će podmornice provesti određeno razdoblje u sklopu stalne operativne formacije ruskih pomorskih snaga u Sredozemnom moru, piše Top War.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...