TRENDOVI: Šta nam donosi jesensko-zimska moda, od pletiva do ... (FOTO)

Modni dizajneri već nekoliko sezona brišu granice između dnevnih i večernjih komada te preporučuju blještavilo i u našim svakodnevnim kombinacijama.

  • Žena

  • 10. Sep. 2021  10. Sep. 2021

  • 0

Kada su u pitanju haljine, nadolazeća sezona jesen/zima bit će vrlo zanimljiva.

Uz klasične jesenske modele koji se svake godine vraćaju kao sezonski favoriti, velika popularnost predviđa se modelima koji se dosad baš i nisu nosili u dnevnim prilikama.

Pletene haljine

Popularnost modela od pletiva u hladnijim mjesecima ne treba previše objašnjavati. S prvim hladnijim jesenskim danima oni će se pojaviti u street style kombinacijama i suvereno njima vladati sve do proljeća.

Pletena haljinaPletena haljina

Haljine sa šljokicama

Šljokice u dnevnim prilikama? Ako pitate velike modne kuće, odgovor je čvrsto - da. Modni dizajneri već nekoliko sezona brišu granice između dnevnih i večernjih komada te preporučuju blještavilo i u našim svakodnevnim kombinacijama. Pitanje je koliko će se dama uistinu odlučiti za odlazak na posao u šljokicama.

Haljina sa šljokicamaHaljina sa šljokicama

 

Haljine od trapera

Kad ste zadnji put nosili traper-haljinu? Vjerojatno davno, prije svega zbog toga što njihova ponuda u trgovinama baš i nije bila velika. To bi se, prema najavama modnih znalaca, trebalo promijeniti u jesensko-zimskoj sezoni.

Traper-haljinaTraper-haljina

Haljine sa "statement" uzorkom

U nadolazećoj sezoni nijedan uzorak nije previše napadan ili nametljiv. Nosi se apsolutno sve, od standardnih, poput prugastog i točkastog, do životinjskog ili pak apstraktnog geometrijskog uzorka.

Haljina sa statement uzorkomHaljina sa statement uzorkom

Metalik-haljine

Ako šljokice nisu vaš đir, ali voljeli biste ipak malo zablistati i u dnevnim prilikama, odlično rješenje su haljine s metalik teksturom.

Metalik-haljinaMetalik-haljina (Zadovoljna.hr)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...