“I NAJSITNIJI DETALJ SE KORISTI …”: Advokatica direktora OSA-e Senka Nožica nakon današnjeg ročišta

"Danas smo prisustvovali nastavku kampanje koja se vodi protiv našeg branjenika da se po svaku cijenu i najsitniji detalj koristi da se on skine sa pozicije na kojoj se nalazi. Mislim da taj pokušaj neće uroditi plodom onoga ko je bio idejni tvorac svega ovog", rekla je Nožica.

  • Društvo

  • 10. Sep. 2021  10. Sep. 2021

  • 0

Senka Nožica, advokatica direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, izjavila je danas nakon ročišta za određivanje eventualnog Mehmedagićevog pritvora, kako podržava stavove VSTV-a da se sve strane u postpupcima trebaju suzdržati od bilo kakve ratoborne retorike.

Kako kaže Nožica, takva retorika može samo štetiti krivičnim postupcima.

"Ovdje nije cilj nečija lična prezentacija, već da se kroz krivične postupke zadovolji pravda. Danas smo prisustvovali nastavku kampanje koja se vodi protiv našeg branjenika da se po svaku cijenu i najsitniji detalj koristi da se on skine sa pozicije na kojoj se nalazi. Mislim da taj pokušaj neće uroditi plodom onoga ko je bio idejni tvorac svega ovog", rekla je Nožica.

Ističe da će se u narednom periodu znati pravi razlozi zašto se sve ovo radi.

"Pošto u narednih nekoliko dana, do kraja mjeseca, očekuju nas burne odluke, mislim da će se se sve stvari raščistiti i da će se znati da li se ovo radi iz ličnih razloga ili postoje objektivni razlozi", kazala je ona.

Nožica je poručila kako ni u jednoj drugoj državi direktor obavješetajne službe ne smije biti izložen onome čemu je bio izložen njen branjenik, Osman Mehmedagić.

"Državna sigurnost je važnija od bilo čega drugog. Vi ste svi pratili prvo suđenje, donesena je oslobađajuća presuda. Sve ovo dalje predstavlja atak na njega, atak na sigurnost BiH i svih nas pojedinačno", zaključila je Nožica, prenosi Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...