DEŽURNI KRIVAC VULIN: Kaže da nije želio biti dio rasprave Komšić i Radman Grlić – “Hrvatska mi je zabranila ulazak…”

"...nakon što sam želio da dođem na jasenovačko stratiše, izgleda ih je povrijedilo ne to što sam htio da dođem u Jasenovac, već zato što sam htio iz Jasenovca da se vratim", kaže Vulin.

  • Mini market

  • 10. Sep. 2021  10. Sep. 2021

  • 3

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da ne zna kako je postao predmet rasprave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića i ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlića Radmana, ali da zna da ga sukobi između "bošnjačko-hrvatskih političara ni malo ne zanimaju".

"Hrvatska mi je prije više godina zabranila ulazak nakon što sam želio da dođem na jasenovačko stratiše, izgleda ih je povrijedilo ne to što sam htio da dođem u Jasenovac, već zato što sam htio iz Jasenovca da se vratim", kaže Vulin.

On ukazuje da oni koji ulice u Hrvatskoj nazivaju po ustaškom ideologu Mili Budaku i Alojziju Stepincu ne vole kada Srbi misle i govore, kao ni da ih se podsjeća na “vikara ustaške vojske Alojzija Stepinca, kao i na nekažnjene zločine u `Oluji`”.

"Nisam tražio da budem dio rasprave Komšić – Radman Grlić, ali kada me već uplićete u vaše bošnjačko-hrvatske sukobe da vam i odgovorim", rekao je Vulin, odgovarajući Željku Komšiću koji je hrvatskog ministra Grlić Radmana nazvao “hrvatskim Vulinom”, prenosi Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...