ZVIZDIĆ PISAO AMERIČKOJ PREDSJEDNICI ZASTUPNIČKOG DOMA: “Mi u Bosni i Hercegovini..."

...čiji su građani u nedavnoj prošlosti bili izloženi strašnim stradanjima i patnjama, razumijemo i dijelimo saosjećanje sa porodicama nastradalih u terorističkom napadu.

  • Mini market

  • 11. Sep. 2021  11. Sep. 2021

  • 1

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić u povodu godišnjice od terorističkog napada, 11. septembra 2001. godine u Sjedinjenim Američkim Državama uputio je pismo predsjednici Zastupničkog doma Kongresa SAD, Nancy Pelosi.

Zvizidić je izrazio saosjećanje povodom godišnjice jednog od najstravičnijih terorističkih napada koje je svijet ikada vidio, napada na tornjeve Svjetskog trgovačkog centra u New Yorku i Pentagona u Washingtonu.

“Terorizam je postao globalna prijetnja i samo zajedno možemo odgovoriti tom izazovu i prijetnji”, poručio je Zvizdić, te dodao:

“Mi u Bosni i Hercegovini, čiji su građani u nedavnoj prošlosti bili izloženi strašnim stradanjima i patnjama, razumijemo i dijelimo saosjećanje sa porodicama nastradalih u terorističkom napadu. Uvjeravam vas da u borbi protiv terorizma i svih oblika ekstremizma, cijeneći naše dugo i iskreno prijateljstvo, uz puni pijetet i iskreno saosjećanje za sve ljude koji su poginuli u ovoj tragediji, čvrsto stojimo uz Sjedinjene Američke Države”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...