POTRESNO OBRAĆANJE OCA UBIJENOG DŽENANA MEMIĆA: "Doći ćemo mi do ubica, imamo i snage i pameti" (FOTO)

On je kazao da je Tužilaštvo BiH na čelo sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić formiralo predmet, pokrenulo istragu i uskoro počinje suđenje.

  • Vijesti

  • 11. Sep. 2021  11. Sep. 2021

  • 2

Muriz Memić obratio se danas hiljadama građana koji su se danas okupili u centru Sarajeva na protestima "Pravda za Dženana Memića".

"Hvala svima što vidim danas BiH ujedinjenu. Malo mi je teško poslije svih ovih dešavanja, što narod pada u nesvijest, ali sabrat ću se. Uvijek mi je ta hitna u glavi, kada je trebala Dženanu. Svi znate, pet i po godina koliko se borimo. I evo na šta smo spremni, da dođete iz svih krajeva, da tražimo pravdu na ulici umjesto da to uradi država", rekao je.

Muriz Memić je kazao da je danas došlo 20. autobusa iz svih krajeva BiH.

"Svi ste došli u pravom smjeru, ali ima jedan autobus koji ide u pogrešnom smjeru. U tom autobusu su tužitelji, policajci, vještaci, doktori. Doći ćemo mi do ubica. Imamo i snage i pameti. Ali moraju da odu iz pravosuđa Dalida Burzić, Sead Kreštalica, Aida Topalović, Šejla Herić, Amina Rudić, Ćato Meris, Mladen Fuertuzla, Ivana Petkovic, Zdravko Knežević, Tihomir Jurko i drugi. Moraju da odu nečasni vještaci", rekao je.

Memić je rekao da je to taj autobus koji je sve doveo danas pred Narodno pozorište u Sarajevu.

alt

Foto: Slobodna Bosna/Samir Saletović

"Zašto da dozvolimo da nam ovo rade? Šaka ljudi u odnosu na nas. Posebno me naljutio odgovor Sanele, zamjenice predsjednika VSTV-a. Sanele dokle više? Samo se proširuje krug, a mi ne odustajemo niti ćemo ikada odustati. Vrhovni sud je sve rekao. Oni su čekali tu presudu, mislili su da su je završili", dodao je.

Memić je zatim kazao da je glavna tužiteljica Tužilaštva KS Sabina Sarajlica imala hiljadu prilika da se ispravi, da se vrati na pravi put, piše Klix.

"Oni se igraju sa pravosuđem. Rekao sam da uvijek ima časnih policajaca, tužitelja i vještaka, ali oni moraju biti većina. Oni moraju osjetiti snagu ovog naroda. Oni moraju znati da smo se probudili. Ima li iko ovdje da vjeruje Sabini Sarajliji? Ima li iko ovdje da vjeruje VSTV-u? VSTV i postavlja i razrješava, i tužitelje i sudije", rekao je.

On je kazao da je Tužilaštvo BiH na čelo sa glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić formiralo predmet, pokrenulo istragu i uskoro počinje suđenje.

"Očekujemo daljnju istragu. Ovih dana očekujemo otvaranje istrage za ubistvo. Ta priča će se završiti uskoro. Ali očekujemo da reaguje VSTV i da ostrani nečasne sudije i tužitelje iz pravosudnih institucija. Ovim bandiditima u pravosuđu ne treba riječ ili međunarodna zajednica. Njima treba čvrsta ruka. Ne mogu više sa nama raditi na ovakav način", zaključio je.

Muriz Memić je zatim pozvao sve građane u mirnu šetnju koja nije bila planirana. Hiljade građana su stale iza njega i krenule prema Trgu BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...