“OSAMDESETIH GODINA U SARAJEVU”: Zdravko Čolić objavio zanimljivu fotografiju koja pokazuje…

... tipičnu atmosferu u Sarajevu osamdesetih godina, a dodatno je oplemenjuju likovi koji se pojavljuju na njoj.

  • Estrada

  • 11. Sep. 2021  

  • 0

Legendarni pjevač Zdravko Čolić objavio je na zvaničnom nalogu na društvenoj mreži Instagram zanimljivu fotografiju s kojom se vratio u prošlost i podsjetio brojne generacije na vrijeme mladosti i mnogi će reći "zlatni period" glavnog grad BiH.

 

Kako stoji u opisu fotografije, Čolić se "vratio" u osamdesete godine 20. stoljeća gdje su se brojni pjevači, glumci, ali i sportisti, često družili u kafićima, kafanama i restoranima do ranih jutarnjih sati.

Ovaj put, arhivska fotografija prikazuje tipičnu atmosferu u Sarajevu osamdesetih godina, a dodatno je oplemenjuju likovi koji se pojavljuju na njoj.

"Osamdesetih godina u Sarajevu... Zdravko Čolić, Ogi Miljak (vlasnik kafića 'Pikolo' i Davorin Popović", stoji u opisu fotografije.

 

Inače, poznato je kako su Davorin Popović i Zdravko Čolić od početka muzičke karijere bili gotovo pa nerazdvojni. Osim na brojnim nastupima, legendarni pjevači su često zajedno provodili i slobodno vrijeme u Sarajevu gdje su obično "punili baterije" za nove nastupe.

Čolić je više puta govorio o pokojnom Davorinu Popoviću te je istakao kako je popularni "Pimpek" imao nevjerovatan utjecaj na njegov život i karijeru.

Između ostalog, prije nekoliko godina, Čolić se prisjetio i dana kada je diplomirao i kada mu je Davorin Popović tom prilikom uručio i poklon.

"To je lijepa epizoda kad čovjek diplomira. Sjećam se, izlazim iz profesorovog kabineta, a u hodniku me čekaju prijatelji i svi manje više nose bombonjere, cvijeće, neki viski. Onda se pojavi Davorin Popović koji nosi veknu hljeba i kaže: 'Evo, sad si svoj čovjek.' U smislu, glas te uvijek može izdati, ali sad imaš papir koji će ti uvijek značiti da nešto u životu možeš raditi sam", ispričao je Zdravko.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...