PREPOZNAJTE LI DVOJICU HAJDUKOVACA: Lazić, fotograf iz Splita - “To je onda bija neki đir..."

"...da se poljube u usta. To je bila zezancija. Rekao sam im: ‘Dajte jedan poljubac za slavlje’.

  • Show

  • 11. Sep. 2021  

  • 0

Splitski fotograf s losanđeleskom adresom  Jadran Lazić  odmalena je ludovao za Hajdukom. S ekipom se penjao po stablima, krovovima i zidovima kako bi na Starom placu mogao gledati utakmice.

"Palo mi je na pamet kako bih najlakše i mukte moga ulazit na Plac. Osnova san gimnazijski list Staze, proglasija se urednikon i najavija se predsjedniku Hajduka Titu Kiriginu. Na razgovoru u njegovu uredu objasnija sam: ‘Druže Tito, naš školski list imat će dvije stranice posvećene Hajduku i ja kao urednik fotografije molio bih propusnicu’. Upalilo je! Tito je zva Kantu i ‘mali’ je dobija propusnicu. Niti jedno kasnije ekskluzivno snimanje nije se moglo usporedit s osjećajem kad san s propusnicom pored čuvara uša na Hajduka",  ispričao je Lazić.

Ovih dana, do 15. septembra, u Zagrebu, u Hrvatskom glazbenom zavodu, izlaže svoje fotografije nastale tokom karijere duge 50 godina. Od fotografija omiljenog mu kluba Hajduka izdvojili smo onu Dražena Mužinića Frfe i Vilsona Džonija. Fotografija je nastala 1973. u svlačionici pod tušem.

"To je bilo kad smo osvojili Kup i prvenstvo. To je onda bija neki đir, da se poljube u usta. To je bila zezancija. Rekao sam im: ‘Dajte jedan poljubac za slavlje’.

"Fotografija nema veze s onim na što aludira", kaže Lazić.

A šta kažu sami akteri fotke?

"Mužinić je krasan momak. Reka sam mu: ‘Šta ćemo se sad ljubit u obraz, poljubi me u usta’. Sićam se slike, kako ne?! Šta će nas ko zafrkavat zbog toga. Nema šanse. Ispalo je najbolje. Koliko smo vrimena proveli zajedno po karantenama, nego šta ćemo nego se ljubit", našalio se legendarni Vilson Džoni. On i Lazić prijatelji su dugi niz godina, piše 24.sata.hr.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...