IFET FERAGET O "5 DO 12" PORUCI KOJU JE POSLAO SCHMIDTU: "Kada je Muriz Memić poveo grupu..."

Muriz Memić ne podržava zataškavanje ubistva već djelotvornu istragu, poručuje advokat porodice Memić

  • Društvo

  • 13. Sep. 2021  13. Sep. 2021

  • 1

Ifet Feraget, advokat porodice Memić prokomentarisao je dešavanja na protestima koji su održani u subotu, a osvrnuo se i na poruku koju je poslao novom visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu.

Feraget kaže da nije očekivao toliku podršku na protestima, te da je zadovoljan odzivom građana. 

-Nije važan broj nego struktura. Kada je Muriz Memić poveo grupu bili su mladi, mladi i obrazovani ljudi, kazao je Feraget.

11. septembra je poručio Schmidtu da je "pet do 12", te ga je pozvao da natjera odgovorne da rade svoj posao.

-Postoji vladavina prava, odgovorio mu je Schmidt.

-Uvjeren sam da je moguće i da će uraditi jer je principijelan i pravilno je posložio svoje prioritete, ali u prvom planu je vladavina prava, znam da će ova poruka doći do njega, rekao je Feraget gostujući jutros na N1 televziji.

Nakon protesta uslijedilo je i saopćenje Stranke demokratske akcije. Naveli su da SDA u potpunosti podržava pravnu borbu porodice Memić, kao i svih ostalih građana kojima su pravosudne institucije u Bosni i Hercegovini uskratile pravo na istinu i pravdu. Pozvali su porodicu Memić da se u borbi za pravdu osloni samo na istinu, da ne dopusti neistine i manipulacije.

-Ova stranka traži smjenu Gordane Tadić, da djelotvorno istraži ko stoji iza ovih naručenih zataškavanja ubistava. Nisu tražili smjenu Dalide Burzić kada je pokušala da zataška slučaj, nisu tražili smjenu kada je komentarisala slučaj i rekla da je Dženan stradao u saobraćajnoj nesreći. SDA pokušava da politizira ovaj slučaj. Muriz Memić ne podržava zataškavanje ubistva već djelotvornu istragu, rekao između ostalog advokat porodice Memić, Ifet Feraget, prenosi Oslobođenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...