BEOGRADSKI MEDIJI DIŽU TENZIJE KAKO TO SAMO ONI ZNAJU: "Severina uznemirava patrijarha Porfirija - 'Pope, pope, družiš se krimosima'"

Danas su beogradski mediji objavili da je navodno uznemiravanje SMS-porukama počelo nedugo nakon što je Porfirije izabran za poglavara SPC-a u februaru, a on je reagovao prije tri sedmice zato što je Severina počela da ga zove nakon što je prestao da odgovara na poruke-

  • Estrada

  • 13. Sep. 2021  13. Sep. 2021

  • 2

Nakon što se u medijima pojavila priča da pjevačica Severina mjesecima navodno uznemirava patrijarha Porfirija šaljući mu uvredljive i prijeteće poruke na mobilni telefon i da ju je srpski patrijarh prijavio hrvatskom Državnom tužilaštvu, oglasila se Severinina advokatica.

"Tačno je da su patrijarh Porfirije i Severina kontaktirali i čuli se. Međutim, ona nema nikakvih saznanja o tome da je protiv nje pokrenut postupak i kaznenoj prijavi i njoj je informacija iz srpskih medija prva vijest. Nije ispitana, a pitanje je kako to da srpski mediji prvi prenose informaciju iz DORH-a, da tu informaciju nemaju ni hrvatski mediji nego prenose medije iz Srbije. Treba postaviti pitanje patrijarhu Porfiriju da li je podnio kaznenu prijavu i tek ćemo nakon toga moći da se izjasnimo", rekla je za "Jutarnji list" Jasminka BIloš, jedna od Severininih advokatica.

Danas su beogradski mediji objavili da je navodno uznemiravanje SMS-porukama počelo nedugo nakon što je Porfirije izabran za poglavara SPC-a u februaru, a on je reagovao prije tri sedmice zato što je Severina počela da ga zove nakon što je prestao da odgovara na poruke.

"Dan, dva poslije imenovanja za poglavara počele su da stižu poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope ('Pope, pope, družiš se sa krimosima') i piše sve i svašta, koristeći takav rječnik koji normalan čovjek ne može da zamisli. Porfirije u početku nije reagovao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva ", kaže jedan od sagovornika iz Zagreba, tvrdi Kurir.

Čitav slučaj je shvaćen vrlo ozbiljno prema navodima medija, ne samo zato što se radi o poglavaru Srpske pravoslavne crkve već i zato što je sadržaj poruka koje je Severina slala takav da tu ima puno elemenata prijetnje, ističu.

Jutarnji list navodi da su poslali upit tužilaštvu o navodnoj prijavi i istrazi, kao i da čekaju odgovor.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...