LEDENO NE: Šta je radila Melania Trump u vrijeme pobune u Bijeloj kući?

Tek je 11. januara, pet dana nakon pobune, Melania Trump barem donekle osudila nasilje.

  • Svijet

  • 13. Sep. 2021  13. Sep. 2021

  • 0

Bivša prva dama SAD-a Melania Trump odbila je pozvati na nenasilje i smirivanje situacije kad su pobunjenici 6. januara upali u Kapitol, potvrdila su dva upućena izvora za CNN.

Kazali su i da joj je njezina tadašnja asistentica Stephanie Grisham poslala poruku sljedećeg sadržaja:

"Želite li možda objaviti na Twitteru da su 'mirni protesti pravo svakog Amerikanca, ali da nema mjesta bezakonju i nasilju?'

Na to joj je Melania odgovorila kratko: "Ne".

O tome govori i sama Grisham u svojoj nadolazećoj knjizi  "Sada možete postavljati pitanja" (I'll Take Your Questions Now), sudeći po dijelovima koje je u ponedjejak objavio Politico.

Kako je CNN izvještavao u januaru, Melania Trump je u vrijeme pobune bila u Bijeloj kući i nadgledala naručeno fotografiranje tepiha. Ni u jednom trenutku nije dolazilo u obzir da se fotografiranje otkaže, niti je Melania ikada javno govorila o grozotama koje su izveli simpatizeri njezinog muža, tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa, iako se sve događalo niti dva kilometra dalje na Kapitolu. Melania je šutjela čak i kad su pobunjenici probili barikade i upali u zgradu, navodi CNN.

Tek je 11. januara, pet dana nakon pobune, Melania Trump barem donekle osudila nasilje.

Melania je u ponedjeljak izdala saopćenje u kojem se osvrnula na dijelove knjige Stephanie Grisham koje je objavio Politico.

"Namjera iza ove knjige je očita. To je njezin pokušaj da se opravda nakon što je bila jako loša u poslu tajnice, nakon što je iznevjerila poslovne odnose i ponašala se posve neprofesionalno tokom boravka u Bijeloj kući. Lažima i izdajom pokušava sebi dati na važnosti i nešto zaraditi na račun gospođe Trump", navedeno je u saopćenju.

Grisham je bila vjerna Melanijina pomoćnica više od pet godina, a kratko je vrijeme obnašala dužnost glasnogovornice Bijele kuće, prije nego li se vratila u Istočno krilo gdje je posljednju godinu mandata radila kao šefica ureda Prve dame.

Dala je ostavku 6. januara, nedugo nakon što je pitala Melaniju želi li na Twitteru objaviti nešto protiv nasilja na Kapitolu, prenosi Jutarnji.hr.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...