NOVI UDAR IZ SRBIJE: „Uzaludni pokušaji Komšića i Džaferovića da zaplaše građane BiH..."

Predsjednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović, inače član Vučićevog SNS-a, rekao je da su uzaludni pokušaji članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića da građane BiH zaplaše Srbijom kao neprijateljskom zemljom i tako ih drže zarobljene u prošlosti.

  • Politika

  • 14. Sep. 2021  

  • 7

Vujadinović tvrdi da građani odavno znaju da su najveći neprijatelji njihove budućnosti ljudi koji ih drže u prošlosti, poput njih dvojice.

-Pokazalo se da građani BiH vrlo dobro znaju da je Srbija sigurna i poželjna zemlja za sve koji gledaju u budućnost i napredak regiona, kao i za one kojima je potrebna pomoć, ma odakle dolazili i ma kako se zvali - saopćio je Vujadinović.

Prema njegovim riječima, Srbija je sigurna i poželjna za sve osim za ljude ogrezle u kriminalu i osumnjičene za ratne zločine ma kojoj vjeri i naciji pripadali.

- Poverenje u Srbiju, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sve srpske institucije mnogo puta do sada pokazali su i građani BiH dolazeći u zdravstvene ustanove širom zemlje, obavljajući vakcinaciju, ali i dolazeći da kao vredni radnici rade poslove na velikim infrastrukturnim projektima koji su u toku u Srbiji - kazao je Vujadinović.

On je upitao da li se može reći da građani BiH imaju povjerenja u Komšića i Džaferovića, da li su svi zločinci, bez obzira na vjeru i naciju, isti pred sudovima zemlje za čije vođenje su odgovorni Komšić i Džaferović.

-Da li se može reći da se kriminalci, koji su, između ostalog, pokušali ubistvo predsednika Srbije u Srebrenici, osećaju nesigurno u BiH, s obzirom na to da ih nikada nisu priveli pravdi - zapitao je Vujadinović i dodao da na ova pitanja Komšić i Džaferović prvo treba da odgovore svim građanima BiH.

-Moraće prihvatiti i činjenicu da Srbija i njen predsednik nikada neće ostaviti na cedilu i na milost i nemilost njima i sličnima ni srpski narod, a ni sve ostale u BiH kojima pomoć bude potrebna, tvrdi Vujadinović.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...