DOK SE ČEKAJU NOVE INFORMACIJE: Predsjednik Češke prebačen u bolnicu

Predsjednik Češke Miloš Zeman (77) prevezen je u utorak, iz za sada nepoznatih razloga, u vojnu bolnicu u Pragu u kojoj se igrom slučaja obreo i bivši predsjednik Vaclav Klaus zbog problema s visokim pritiskom.

  • Svijet

  • 14. Sep. 2021  

  • 0

Vojna bolnica potvrdila je da je Zeman hospitalizovan, ali je odbila da komentariše zašto i da potvrdi nezvanične informacije dnevnika Pravo da se radi o potrebi dužeg liječenja.

Bilo kakav komentar za medije odbio je i Zemanov portparol, dok je njegov savjetnik Martin Nejedli rekao da je navodno čuo da je predsjednik zakazivao redovnu kontrolu, javlja Beta.

Česi nemaju potpune i detaljne informacije o zdravstvenom stanju svog predsjednika, osim toga da ima šećernu bolesti i neuropatiju u nogama zbog čega se godinama otežano kretao, a od aprila ove godine je u invalidskim kolicima.

Klaus (80) koji je jedan od glavnih protivnika vakcinacije, pokrivanja lica i drugih sanitarnih mjera u pandemiji COVID-19 preležao je tu bolest krajem februara a tokom ovog vikenda osećao se loše.

- Bilo mu je loše i tokom pregleda su konstatovali da ima visok pritisak. Sada čeka dalje testove u bolnici - kazao je Klausov portparol Petr Macinka.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...