VUČIĆ POZVAO SRBE U HRVATSKOJ DA SUTRA IZVJESE SRPSKE ZASTAVE: Stigao mu odlučan odgovor Milorada Pupovaca, OVO NIJE OČEKIVAO…

S ovim se nije složio predsjednik Srpskog narodnog vijeća iz Hrvatske Milorad Pupovac koji je rekao da Srbi u Hrvatskoj, iznad svega, moraju prvenstveno poštovati zakone države u kojoj žive.

  • Regija

  • 14. Sep. 2021  14. Sep. 2021

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao Srbe da sutra, 15. septembra, za novi praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode izvjese nacionalne zastave.

Pod geslom "Srpstvo je vaskrslo" praznik je zamišljen kao zajednički praznik Srbije i entiteta Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, ali Vučić je pozvao da ga obilježe i Srbi iz ostalih "srpskih" zemalja, konkretno, Crne Gore, dijelova Makedonije, Kosova i Hrvatske.

S ovim se nije složio predsjednik Srpskog narodnog vijeća iz Hrvatske Milorad Pupovac koji je rekao da Srbi u Hrvatskoj, iznad svega, moraju prvenstveno poštovati zakone države u kojoj žive.

"Svako manifestiranje povezanosti s matičnom zemljom i važnim datumima te manjine treba biti u skladu sa zakonima zemlje u kojoj se živi. Važno je da se otklone sve zablude. Hrvatska ima pravila o korištenju zastava drugih zemalja. To isto tako vrijedi i za Srbiju. Od velike važnosti je da svi razumijemo da je neophodno da Srbi u Hrvatskoj poštuju zakone, kao i Hrvati u Srbiji", rekao je Pupovac.

Podsjećamo, Vlade RS-a i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave bude 15. septembra, na dan kada je prije 103 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front, prenosi Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...