DEBAKL OD BAYERNA NIJE NAJGORE ŠTO SE DOGODILO: Katalonski div ovako nešto ne pamti, za Barcelonu je ovo bilo nezamislivo…

Katalonski klub teško je poražen na domaćem terenu. Na kraju je bilo 3:0 za Bayern.

  • Sport

  • 15. Sep. 2021  

  • 1

Barcelona je posljednji put s Leom Messijem u sastavu izgubila od Bayerna 8:2, a tačno godinu i mjesec dana kasnije opet se nije dobro provela protiv njemačkog prvaka koji je poboljšao rekord i već 18. sezonu zaredom s pobjedom krenuo u elitno natjecanje. Gol-razlika Bayerna u tom sjajnom nizu u utakmicama prvih kola je 45:2!

Barcelona je pak prvi put nakon 22 godine poražena na premijeri Lige prvaka. A taj poraz bio je odraz superiornosti Bavaraca u odnosu na slabu prezentaciju Koemanove momčadi koja se baš i nije snašla u njegovim taktičkim odabirima (3-5-2). Bayern je imao puno prostora, gotovo da je radio šta je htio na Camp Nouu. Uostalom, najviše govori podatak da je domaćin ostao bez udarca u okvir gola.

Barcu je načeo Thomas Müller koji je ostavljen bez bloka na 25 metara, bio mu je to rekordni sedmi gol u šestoj utakmici protiv Katalonaca, a sve je bilo riješeno već početkom nastavka kad je Robert Lewandowski zabio svoj 24. gol u posljednjih 18 utakmica Lige prvaka, a onda pred kraj utakmice zabio i još jedan gol.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...