ALEKSANDAR VUČIĆ ODGOVORIO NA GLASINE: “Neko se nadao da ću malo brže da umrem, nisam se strašno uzbudio…”

Samo su se nadali da bih mogao malo brže da umrem, kazao je Vučić

  • Regija

  • 15. Sep. 2021  15. Sep. 2021

  • 4

Provladini mediji u Srbiji već dva dana bruje o tome kako je pripreman atentat na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i kako je on navodno trebao biti otrovan. Sve je krenulo od izjave Vučićevog protivkandidata na prošlim predsjedničkim izborima Saše Jankovića, koji je izjavio kako su mu pojedinci savjetovali da se "Vučiću zavuče pod kožu, te da bi Vučiću moglo otkazati srce". Mediji su ovo počeli tumačiti kao zavjeru za ubistvo predsjednika Srbije.

Tim povodom danas se oglasio i sam Vučić. On je izjavio da je zahvalan što je nekadašnji zaštitnik građana Saša Janković javno rekao da su mu strani ambasadori nudili pomoć da ga sruši sa vlasti, ali da ne misli da su željeli da ga ubiju.

- Ne mislim da su želeli da me ubiju. Naprotiv, samo im je neko dostavljao moj kardio-vaskularni karton, neko se nadao da ću malo brže da umrem. Nisam se strašno uzbudio, iako znam od koga je to mogao da čuje i znam posle kog mog odlaska u bolnicu su mogli da dobiju takve papire, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Predsjednik Srbije je ukazao da je važno to što je Janković rekao da su to ambasadori, a ne niži službenici, jer su ambasadori direktni predstavnici država.

Vučić je istakao da u Jankovićevoj izjavi nema "prevelikih novosti", kao i da misli da zna koji su to ambasadori.

- Nije strašno umreti, svi ćemo jednom umreti. Mnogo je važna ta njegova izjava za istoriju Srbije. O tome će se pisati za 10, 20 ili 50 godina. Što se mene tiče, dok sam na ovom mestu vodiću politiku samostalne, slobodne, nezavisne Srbije, vodeći računa samo o našim interesima. Za takvu politiku uvek morate da platite određenu cenu. Svi zajedno opozicioni lideri nemaju negativnih objava kao i ja. Tako to izgleda u diktaturi, rekao je Vučić.

Saša Janković, nekadašnji zaštitnika građana Srbije, a potom i predsjednički kandidat, izjavio je gostujući u podkastu Nove "Snaga uma", da je trpio pritisak sa raznih strana da se približi Aleksandru Vučiću, kako bi ga rušio iznutra i u nekom trenutku došao na njegovo mjesto.

- Ti i Vučić ste isto godište, čak se i poznajete, on tebe poštuje, treba da budeš super sa njim, pa da mu se podvučeš pod kožu i da u jednom momentu sve preokreneš. Tako se osvaja vlast. Apsolutno mi je bilo ispod časti da uzimam to u razmatranje" ispričao je Janković.

Kao "ružne" ocijenio je prijedloge da sjedi sa nekim i plete zavjeru kako da "postane kalif umesto kalifa".

- Dešavalo mi se i da čujem: Ako nećeš sa Vučićem, sa kim bi mogao u SNS-u? U slučaju da Vučiću otkaže srce… Šta na to čovek može da odgovori?, naveo je Janković i izrazio uvjerenje da se ovo nije dešavalo samo njemu već da je više pravilo na domaćoj političkoj sceni, javlja Srna.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...