SVE JE VAŽNO: Ovo je nos odgovoran za miris novih Nissana (VIDEO)

Tekst prenosimo sa stranice Index Auto zagrebačkog portala Index.hr.

  • Auto

  • 15. Sep. 2021  15. Sep. 2021

  • 0

Većini je miris novog automobila neodoljiv, a mnogi nastoje napraviti sve da ga što duže sačuvaju.

U tim nastojanjima pomažu i proizvođači mirisa, pa se u specijaliziranim trgovinama mogu naći kojekakvi mirisni "borići" koji imitiraju miris automobila. I to nakratko, a o uspješnosti mirisne note prosudit će sami korisnik.

Ipak, teško je nadomjestiti miris koji stvaraju brojne arome najčešće nastale kao posljedice proizvodnog procesa i niza različitih materijala. Nakon proizvodnje ti materijali i dalje emitiraju određen miris u svojem procesu "sazrijevanja". U svakom slučaju, sve je više studija koje kažu da ti mirisi i nisu toliko zdravi. 

U Nissanu ipak misle kako je miris novog automobila sastavni dio doživljaja kupovine i vlasništva novog automobila. A tu na scenu stupa Peter Karl Eastland, kemičar i forenzičar koji se specijalizirao upravo u ovom području. Ono što ga izdvaja je vrlo istančan osjet mirisa, što je itekako bitno u njegovom poslu. To je mirisanje novih automobila i sudjelovanje u izboru pojedinih materijala interijera. Njegov zadnji posao bio je novi Qashqai na kojem je pokušao postići harmoniju mirisa. Koliko je bio uspješan, odnedavno možete i sami provjeriti ako se zavučete u kabinu novog Nissana.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...