BRANISLAVE, GDJE SI?: MUP RS-a još uvijek traga za direktorom Instituta za javno zdravlje

U akciji MUP-a Republike Srpske, koja se provodi po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva privedeni su Slavko Bojić, Saša Marković i Dubravac Dragan, zbog teških zloupotreba u procesu javnih nabavki u toku pandemije, fiktivnih transfera novca i pranja para.

  • Hronika

  • 15. Sep. 2021  15. Sep. 2021

  • 1

Kako je za N1 potvrdila Dragica Tojagić, glasnogovornica Republičkog tužilaštva akcijom je osim tri privedene osobe, obuhvaćen i direktor Instituta za javno zdravlje Branislav Zeljković, koji je “u bjekstvu”.

Tojagić navodi da se za njim intenzivno traga i da se sumnja da se nalazi na teritoriji Banjaluke. Postupajući tužilac više detalja će o predmetu iznijeti sutra, jer kako navode “akcija još traje”.

Ranije je za N1 iz izvora bliskih istrazi rečeno da Zeljković nije pronađen na radnom mjestu, a da je tražen i na adresi. Te informacije u MUP-u nisu željeli komentarisati, upućivali su nas na Republičko javno tužilaštvo koje sprovodi akciju.

Inače, predmet istrage su ugovori koje je pregovaračkim postupkom sklapao Institut za javno zdravlje RS tokom korona krize. Pod lupom su firme Travel4fun i Procontrol.

Portal "Istraga" je danas objavio istraživački tekst u kojem se donose detalji o cijelom slučaju i kako je Tužilaštvo BiH odlučilo da ne provodi istragu u ovom predmetu, a zbog propusta državnog tužioca Ćazima Hasanspahića, desne ruke Gordane Tadić, sa računa “Travel4fun” i uhapšenog Markovića je nestalo 260 hiljada maraka.

(N1/ SB)

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...