LIGA PRVAKA: Pjanić asistirao u porazu Bešiktaša, Sheriff Tiraspol savladao Shakhtar (VIDEO)

Uvodna dva susreta u ranom terminu. Sastali su se turski Bešiktaš i njemačka Borussia Dortmund, te moldavski Sheriff Tiraspol i ukrajinski Shakhtar.

  • Sport

  • 15. Sep. 2021  15. Sep. 2021

  • 0

Sheriff Tiraspol - Shakhtar

U okviru prvog kola grupne faze Lige prvaka večeras su u ranijem terminu odigrane dvije utakmice. U prvom susretu Sheriff Tiraspol je savladao ekipu Shakhtara na svom terenu sa 2:0.

Prvi pogodak na utakmici viđen je u 16. minuti susreta, a strijelac pogotka bio je Adama Traore nakon asistencije Cristiana. 

Cristiano je odigrao defintivno jednu od boljih utakmica, pa je tako asistirao i za drugi pogodak u 62. minuti, a tada je mrežu ukrajinske ekipe pogodio Momo Yansane.

Priliku za igru dobio je i Stjepan Radeljić, bh. internacionalac i nekadašnji defanzivac Širokog Brijega, koji je u igru ušao u 85. minuti utakmice.

Bešiktaš - Borussia Dortmund

Borussia Dortmund je sa 2:1 savladala ekipu Bešiktaša. Ovaj susret odlučen je već u prvom poluvremenu, a mreže su pogađali Jude Bellingham u 20. minuti utakmice i Erling Haaland u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. 

Počasni pogodak za prvaka Turske postigao je Francisco Moreno u samom finišu susreta koji je pogodio nakon asistencije našeg Miralema Pjanića.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...