SPEKTAKULARNA NOĆ LIGE PRVAKA: Na samo dva engleska stadiona večeras je palo 14 pogodaka (VIDEO)

U okviru prvog kola grupne faze Lige prvaka večeras je odigrano šest utakmica i tako kompletirano prvo kolo u Ligi prvaka.

  • Sport

  • 15. Sep. 2021  15. Sep. 2021

  • 0

U grupi A viđeno je večeras veliko iznenađenje na stadionu Jan Breydel u Bruggeu. Naime, Club Brugge je odigrao neriješeno protiv ekipe Paris Saint Germaina, a konačan rezultat je glasio 1:1.

Sveci su poveli u 15. minuti utakmice preko Ander Herrere koji je pogodio nakon asistencije Kyliana Mbappea. Ipak, u nastavku utakmice Hans Vanaken donosi izjednačujući gol za domaćina u 27. minuti utakmice.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao, a vrijedi napomenuti da su Sveci ovaj susret započeli sa nevjerovatnom trojkom prema naprijed, a to su Neymar, Mbappe i Lionel Messi.

U drugom susretu Manchester City je u spektakularnoj utakmici savladao RB Leipzig sa 6:3. Građani su do pobjede došli zahvaljujući pogotcima Akea, Mahreza, Grealisha, Cancela, Gabriela Jesusa i zahvaljujući autogolu Mukielea. 

Sa druge strane za goste iz Njemačke hattrick je zabilježio fantastični Nkunku koji je tako pokazao još jedanput zašto je ovog ljeta bio jako tražen u transfer prelaznom roku.

U grupi B, Liverpool je savladao ekipu Milana sa 3:2. U nekadašnjem klasiku evropskog fdubala Redsi su slavili veliku pobjedu, a utakmicu su obilježili preokreti obje ekipe.

Redsi su poveli u devetoj minuti, a strijelac pogotka bio je Trent Alexander-Arnold. Ipak, Rossoneri stižu do preokreta u finišu prvog poluvremena zahvaljujući pogotcima Ante Rebića i Brahima Diaza. 

U nastavku utakmice dešava se novi preokret, ali ovaj put u korist Liverpoola. Mrežu Milana u nastavku prvo je pogodio Mohamed Salah u 49. minuti utakmice, da bi potpuni preokret donio Jordan Henderson sjajnim pogotkom u 69. minuti utakmice.

U drugom susretu u grupi B Atletico Madrid je odigrao neriješeno protiv ekipe Porta. Konačan rezultat utakmice glasio je 0:0.

U grupi C Ajax je potpuno "razmontirao" ekipu Sportinga u Portugalu sa visokih 5:1. Prvak Nizozemske je do pobjede došao zahvaljujući četiri pogotka Hallera, a osim njega jedini je pogodio Berghuis. Utješni pogodak za Sporting postigao je Paulinho.

U grupi D Real Madrid je u finišu susreta savladao ekipu Interan A Giuseppe Meazzi. Jedini pogodak u 89. minuti susreta postigao je Rodrygo.

Svih 90 minuta na terenu proveo je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Džeko. Dijamant je imao nekoliko sjajnih prilika, ali su iste na kraju ostale neiskorištene.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...