TUŽNA VIJEST IZ BEOGRADA: Preminuo je legendarni Dušan Ivković!

Tužna pogodila je ljubitelje košarke - preminuo je Dušan Duda Ivković, legendarni stručnjak.

  • Sport

  • 16. Sep. 2021  

  • 0

Vijest je potvrdio prvi čovjek KK Radničkog.

„U šest časova i 50 minuta Dušan je preminuo u bolnici u Beogradu od posledica vode u plućima i herpesa“, rekao je kratko Goran Kalinić za Sport Klub.

Dušan Ivković (Beograd, 29. oktobar 1943) je bivši jugoslavenski košarkaš i košarkaški trener, jedan je od najuspješnijih evropskih i svjetskih trenera svih vremena.

Ivković je nauspješniji selektor Košarkaške reprezentacije Jugoslavije na Evropskim prvenstvima.

Vodio je reprezentaciju na tri kontinentalna prvenstva i na sva tri osvojio zlatnu medalju (Zagreb 1989, Rim 1991. i Atina 1995).

Na ta tri prvenstva reprezentacija je odigrala 19 utakmica i svih 19 pobijedila.

Januara 2008. je izabran za selektora košarkaške reprezentacije Srbije za period od naredne četiri godine. Na Evropskom prvenstvu 2009. u Poljskoj, reprezentacije Srbije je pod Ivkovićevim vodstvom, osvojila srebrnu medalju, a na Svjetskom prvenstvu 2010. je zauzela četvrto mjesto.

Početkom jula 2016. saopštio je da završava trenersku karijeru.

Revijalni oproštajni meč je vodio 20. septembra 2017. u Atini protiv Olimpijakosa.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...