"SB" NA PRESSU NiP-a; KONAKOVIĆ PORUČUJE: "Ne postoji nikakva šansa da kandidat SDA pobijedi u utrci za Predsjedništvo BiH..." (FOTO)

Konaković je za odnose u Trojci rekao je da su dobri jer se komunicira direktno i korektno, a sve jer su zajednički ciljevi popravljanje životnog stadarda građana.

  • Politika

  • 16. Sep. 2021  16. Sep. 2021

  • 10

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković govorio je o brojnim aktuelnim političkim temama na konferenciji za medije u Sarajevu.

Konaković je za odnose u Trojci rekao je da su dobri jer se komunicira direktno i korektno, a sve jer su zajednički ciljevi popravljanje životnog stadarda građana.

"Ukoliko stranke Trojke budu imale više kandidata vodit će se bitka između nas za pobjedu, a kako budemo imali zajedničkog kandidata desit će se sarajevski sindrom, da kandidata SDA pobjedimo s dvostrukom razlikom. Ne postoji nikakva šansa da kandidat SDA pobijedi u utrci za Predsjedništvo BiH", izjavio je.

Ovo je aktuelan trenutak u kojem moramo izanalizirati neke naše poteze, kao što je, kako je kazao, veleizdaja oko revizije presude protiv Srbije za genocid.

"BiH ni na koji način nije zaslužila ovakav odnos Srbije, zbog toga prozivamo danas predsjednika Aleksandra Vučića. Zabrinjava dodatno jedna teza koja se potpuno izvrće, da je na sceni radikalizacija bošnjačkog naroda. Nas prozivaju za radikalizaciju, a pokazali smo toliko toga drugačijeg. Danas te velikosrpske mašinerije kreiraju laži, a pitamo ih da li kod njih se mogu desiti primjeri Srđana Mandića i Benjamine Karić", kazao je Konaković.

Dodao je da ne sumnja u politike Njemačke, ali je pozvao visokog predstavnika Christiana Schmidta da pojasni neke svoje neprecizne izjave.

Za današnje pretrese u slučaju "Dženana Memića" kazao je kako ima pomješane osjećaje jer ih je trebalo napraviti prije pet godina.

"Pozivam da s pažnjom pratimo slučaj i njegov razvoj", izjavio je Konaković, piše Klix.

Osim Konakovića na konferenciji za medije govorio je i politički direktor NiP-a Kemal Ademović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...