MOGU SVI, ŠTO NE BI I TI: Baklava za kuhare-početnike

Napravite svoju prvu baklavu i uživajte u ukusu oraha.

  • Gastro

  • 16. Sep. 2021  16. Sep. 2021

  • 0

SASTOJCI:

1 kg oraha

1 kg kora za baklavu

350 gr putera

1 šoljica šećera

2 vanilin šećera

Agda:

1 kg šećera

1 l vode

2 limuna


PRIPREMA:

1. Najprije napravite agdu i ostavite da se dobro ohladi.

2. 500 gr oraha sameljite, a 500 gr isjeckajte.

3. Otopite puter i ostavite sa strane.

4. U tepsiju staviti prvu koru, na nju drugu namazanu puterom.

5. Staviti treću koru, posuti orasima pa puterom i slagati tim redosljedom dok ne potrošite kore.

6. Za kraj ostavite tri kore, namažite ih puterom i stavite na vrh.

7. Izrežite baklavu i prelijte preostalim puterom.

8. Peći u rerni zagrijanoj na 150 stepeni oko 1 ½ sat pa preliti hladnom agdom.

(SB/Domacica.com) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...