SARAJEVSKA SDA UZVRATILA KONAKOVIĆU: "Člana Predsjedništva bira narod, o Konakoviću će odlučivati građani koji danas nemaju vode!"

Nakon današnje izjave predsjednika stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića kako ne postoji nikakva šansa da kandidat SDA pobijedi u utrci za Predsjedništvo BiH reagirali su iz sarajevskog kantonalnog odbora ove stranke.

  • Politika

  • 16. Sep. 2021  

  • 0

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti.

- Većinski vlasnik sarajevske "Trojke" i kantonalni zastupnik Elmedin Konaković ne bi trebao brinuti o Stranci demokratske akcije i uspjehu naših kandidata na predstojećim izborima, a posebno ne na državnom nivou. Neka se bavi Kantonom Sarajevo u kojem je stanje nikada gore, a kojim on tokom svoje dugogodišnje budžetske karijere cijelo desetljeće suvereno, ali neuspješno, upravlja.

Vjerojatno svjestan da se njegov voz improvizacija i populizma bliži kraju putovanja, Konaković se, umjesto da preuzme odgovornost i obnaša vlast koju je osvojio uz pomoć "preletača", već drugi put krije iza Edina Forte. On i dalje misli i govori samo o SDA, koja uopće ne vlada u Sarajevu, te vrijeme krati neozbiljnim izbornim prognozama. Odluku o članu Predsjedništva BiH donosi narod, a ne Konaković i njegova neuspješna kantonalna koalicija.

Ako je pak voljan upuštati se u izborne prognoze, neka promisli o razočarenju svih onih koji su povjerovali u njegove “kule i gradove”, a koji danas u Sarajevu nemaju vode. Neka se pripremi za suočavanje sa onima kojima je obećao pravdu, a dao “Nipotizam”, neustavne odluke, tajno vakcinisanje njegovih ministara vakcinama namijenjenim onkološkim pacijentima, nezakonita uhljebljenja svojih drugova, te kriminalne afere koje se svakodnevno otkrivaju.

Neka izbornu pobjedu ponovo obeća onima koji se zbog sloma komunalnih djelatnosti nakon 10 godina njegove vladavine Kantonom dave u smeću i smradu prljavog i zapuštenog grada. Neka se ne skriva i dalje iza Edina Forte i lažnih nestranačkih eksperata, već preuzme odgovornost i isturi vlastitu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH ukoliko je toliko siguran u pobjedu kandidata NiP-a. Dok to ne učini, neka se konačno uhvati posla kantonalnog zastupnika – navodi se u saopćenju SDA.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...