GRADONAČELNIK BANJA LUKE UPIRE PRSTOM: “Uzrok svih problema Dodikova rečenica “i da Ajnštajn predloži ...”

stanivuković se osvrnuo i na kritike SNSD o zaduženju. Кaže da, iako je budžet sada 166 miliona KM bez bilo kakvih obveznica, želi da za tih 6 miliona KM uradi dodatne bitne stvari za građane.

  • Mini market

  • 16. Sep. 2021  16. Sep. 2021

  • 0

“Ako je povećanje budžeta došlo sa nivoa Republike Srpske, kako se budžet nije povećao u drugim lokalnim zajednicama? Šta je sa Dobojem, Prijedorom i slično", Rekao je ovo gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković komentarišući današnje tvrdnje SNSD.

On je istakao da imamo povećanje svih prihoda i smanjenje svih rashoda, ta da je nacrt tako koncipiran da realan čovjek ne može da ima ništa protiv njega.

"Slušamo prijedloge i o svemu što je rekla skupštinska većina smo vodili računa. Podrška porodiljama ostaje, kao i podrška zdravstvenim radnicima, a uvrstili smo i mnoge druge prijedloge. Kritikovali su što u prvobitnom prijedlogu budžeta nema infrastrukturnih projekata, poput puta u Šargovcu, Motikama, Priječanima. Danas, kada se oni nalaze u Nacrtu rebalansa gradskog budžeta, oni kažu kako ne valja", rekao je Stanivuković.

On se osvrnuo i na kritike SNSD o zaduženju. Кaže da, iako je budžet sada 166 miliona KM bez bilo kakvih obveznica, želi da za tih 6 miliona KM uradi dodatne bitne stvari za građane.

"Želimo da napravimo jedan sportski kompleks. Ako Srbija daje milion, mi ćemo dodati milion. I to je u emisiji obveznica. Hoćemo da u emisiju obeznica, kao važne projekte stavimo i put Petrićevac – Motike. Neko ima nešto protiv toga? Protiv puta u Šargovcu? Započećemo i završiti ono ono što oni nisu uradili, a po prvi put ćemo raditi put i kroz Debeljake i Кuljane, isto kroz emisiju obveznica. Ko može da odbije takav prijedlog?", rekao je gradonačelnik.

Кada je u pitanju kamatna stopa ističe da je mogla biti puno manja da nije bilo enormnog zaduženja Republike Srpske, ali da su uslovi i dalje puno povoljniji u odnosu one po kojima je to uradila Vlada Republike Srpske.

"Jeste kamatna stopa 4 odsto. Znate koja je kamatna stopa po kojoj se Republika Srpska zadužuje? 4,7 odsto! Mi bismo imali mnogo povoljniju kamatnu stopu, tačnije, 3, 5 odsto, da se Republike Srpska nije enormno zadužila po najgoroj mogućoj kamatnoj stopi. I pored toga, opet imamo povoljnije uslove od onih koji nas kritikuju. Gdje je problem?", rekao je Stanivuković.

Ističe da će Grad za ovih 17 miliona КM povećanja uraditi mnoge dodatne projekte.

"Sufinansiraćemo vrtiće, biće povoljniji javni prevoz, daćemo podrška Domu zdravlja, uložiti u mnoge infrastrukturne projekte i u prve dvije godine ispunimo sto odsto datih obećanja. Ne znam kome to smeta?", upitao je Stanivuković, prenosi Srpska.info.

Obećanje Dodika

Gradonačelnik Banjaluke tvrdi da je uzrok svih problema rečenica lidera SNSD sa početka mandata, kada je rekao – i da Ajnštajn predloži, nećemo usvojiti.

"Ja nisam Ajnštajn, ali odgovorno tvrdim da smo predložili najkvalitetniji budžet. Neko će reći da je zbog ovog ili onog, ali činjenica je da je veći. Ako se rebalans budžeta ne usvoji, to će značiti da je skupštinska većina odlučila da višak od 17 miliona KM ne da građanima, nego da ga ostavi po strani, uslovno rečeno, u frižideru – zaleđen", rekao je Stanivuković.

Dodaje da to ne smije biti opcija, ali da su sa druge strane razgovor i dogov uvijek opcija.

"Moja dužnost kao gradonačelnika jeste da razgovaram i naravno da ću razgovarati sa predstavnicima skupštinske većine. Ako treba da razgovaramo u više navrata, razgovaraćemo", zaključio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...