NEMA VRDANJA: Radnici “Boksita” imaju dvije solucije, VAKCINACIJA ili…

Dukić, koji je poznat po „obavezujućim instrukcijama“ radnicima, juče je donio novu instrukciju u kojoj je, pored obaveznog nošenja maski, dezinfekcije, izbjegavanja skupova, naredio i da se vakcinišu.

  • Društvo

  • 16. Sep. 2021  16. Sep. 2021

  • 4

Predsjednik kompanije „Boksit“ Rajko Dukić naredio je svojim zaposlenima da se vakcinišu, a oni koji to ne urade u najkraćem roku biće isključeni iz radnog procesa.

Dukić, koji je poznat po „obavezujućim instrukcijama“ radnicima, juče je donio novu instrukciju u kojoj je, pored obaveznog nošenja maski, dezinfekcije, izbjegavanja skupova, naredio i da se vakcinišu.

„Lica koja eventualno nisu vakcinisana obavezna su da to urade, izuzev ukoliko postoje zdravstveni razlozi da ne mogu da se vakcinišu. Lica koja nisu vakcinisana, a to ne urade u najkraćem mogućem roku, biće isključena iz radnog procesa. Preporučuje se treća vakcina, kada bude omogućeno da je zaposleni prime“, naveo je Rajko Dukić u naredbi.

altU naredbi se ističe da je, s obzirom na to da raste broj oboljelih od korona virusa, radi zaštite zdravlja i imovine, obavezno nošenje zaštitnih maski u autobusima, robnoj kući, motelu i drugim radnim i proizvodnim objektima, gdje je prisutan veći broj zaposlenih.

Od radnika traži i da izbjegavaju veće skupove, „ukoliko nisu organizovani primjenom punih mjera zaštite prisutnih lica“.

„U slučaju pojave bilo kakvih simptoma, koji karakterišu koronu, hitno se treba javiti u Medicinski centar“, zaključuje Dukić,  prenosi Capital. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...