ŽESTOK OKRŠAJ NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: Milan Tegeltija zbog kritičkih tekstova pokušao polemizirati s Draganom Bursaćem, a onda je ostao bez teksta…

Ne stišava se rasprava na društvenim mrežama, nakon performansa u Beogradu.

  • Mini market

  • 17. Sep. 2021  

  • 3

Banjalučki novinar i kolumnist Dragan Bursać serijom kritičkih objava na društvenim mrežama kritizirao je srbovanje u režiji člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

To se nije svidjelo Dodikovom savjetniku Milanu Tegeltiji, koji je kritizirao takve stavove Bursaća.

„Slobodna Bosna“ donosi dijelove žučne rasprave

-Niste baš bili đak generacije, Milane, poručio je Bursać!?

-Naprotiv, ako se malo raspitaš, vidjećeš da sam prvi diplomant u mojoj generaciji na Pravnom Fakultetu u Banjaluci. Al` to nije bitno, bitno je da si promašio vijek, pa ti samo skrećem pažnju. Ako govoriš o sadašnjici, a govoriš i to je lako čitljivo, to je 21. vijek, odgovorio je Tegeltija.

-I to me malo plaši iz dva razloga-da ste bili prvi diplomant i da ne možete shvatiti tvit, odgovorio je Bursać.

-Lako je shvatiti, govoriš o sadašnjici kao 20. vijeku iako je 21. godinu već 21. vijek, uzvratio je Tegeltija.

-Naprežem se da shvatim šta ste htjeli reći. Jedini validan zaključak mi je da hoćete kazati kako srBski naciji podržavaju ne samo četnike i ratne zločince iz 20. nego i iz 21. vijeka. Moguće, moguće..., uzvraća Bursać.

-Na stranu to sto pišeš, napadaš i nekako na silu pokušavaš da se rugaš, ali što govoriš o 20. vijeku, btw, 21. vijek je već 21. godinu, branio se Tegeltija.

-Čekajte, ali vi od države želite srednjevjekovlje, zilotizam, svetosavski kult, tiranina na vlasti, rusofiliju, izmišljenu istoriju i u 20. vijeku ljubite jedino četniju i ratne zločince?!-DA!!!! Ko sam ja da vam smetam, poručio je Bursać.

Nakon posljednjeg odgovora Dragana Busaća, Milan Tegeltija je ostao bez teksta.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...