VUKANOVIĆ OTKRIO DETALJE SKANDALA GODINE U REPUBLICI SRPSKOJ: Stevandić u panici - ako Zeljković i uhapšeni progovore - gotov je! U sve se uključio i Milorad Dodik...

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić je u panici, ima košmare i u velikom je strahu jer je svjestan da bi, nakon Zeljkovića, policija uskoro mogla da pokuca i na njegova vrata zbog malverzacija i kriminala prilikom nabavke medicinske opreme.

  • Mini market

  • 17. Sep. 2021  17. Sep. 2021

  • 3

Zvuči nevjerovatno ali je istinito –Branislava Zeljkovića prije hapšenja krio je lider njegove stranke Nenad Stevandić i to u prostorijama stranke Ujedinjene Srpske u Banjaluci, gdje su dogovarali kako da se brane i izbjegnu procesuiranje za milionsku pljačku države, piše na svom blogu Nebojša Vukanović.

Ovoj informaciji u prilog ide i činjenica da Zeljković nema evidentirano u pasošu da je prelazio državnu granicu, kako je lažno tvrdio nakon što se predao, a laiku je jasno da nema ni teorerske šanse da bi neopaženo došao od granice i Gradiške do Banjaluke svojim vozilom dok policija traga za njim a svi mediji o tome pišu.

-Stevandić je u panici jer je imao svoj tim u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske koji se bavio nabavkama i koji je svu dokumentaciju pripremao, a marioneta Branislav Zeljković, suprug poslanice Mirele Kajkut Zeljković, samo je potpisivao pripremljene fakture dobijajući mrvice, tvrdi Vukanović te dodaje:

-Većinu „provizije“ i sredstva u korupcionaškom poslu, od naduvanih, dogovorenih i nezakonitih višemilionskih javnih nabavki, od dobavljača je uzimao lično Stevandić, a svom kadru Zeljkoviću davao je samo skromne iznose kao nagradu za poslušnost, a brojne nekretnine i stanovi kojih se domogao pokazuju tragove prljavog novca. Ako neko od uhapšenih progovori i lider razjedinitelja bi mogao završiti iza rešetaka, sa lisicama na rukama.

Stevandić je toliko uplašen da ne vjeruje ni svom potpredsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Milanu Petkoviću i nije želio da ga angažuje kao advokata i branioca uhapšenog Zeljkovića. Među njima bukti sukob od lokalnih izbora kada je Petković kao nosilac liste US u Banjaluci završio na ponižavajuđem 12. mjestu, i nema povjerenja u advokata, koji za razliku od njega ima nešto časti i obraza, jer bi mogle procuriti informacije a lider bi mogao biti procesuiran u skladu sa zakonom.

Saša Marković i Slavko Bojić juče su se branili ćutanjem, po sugestiji advokata Miloša Stevanovića, ali su sve bliži odluci da sarađuju sa tužiocima i kažu kome su i koliko dali novca od spornih nabavki, o čemu imaju i dokazi. Stevandić ima ova saznanja i zbog toga dva dana vrši veliki pritisak na Dodika da oslobodi uhapšene inače će napustiti vlast i koaliciju, koja je i onako uzdrmana.

Advokatice Jasminka Jovišević i Jadranka Ivanović, po nalogu Stevandića, ne odvajaju se od Branislava Zeljkovića, ubjeđuju ga da će sve biti u redu i da će ubrzo izaći iz pritvora samo da ne poklekne i progovori. Stevandić zna kakav je profil ličnosti plašljivog Zeljkovića, a određivanje mjesec dana pritvora bi ga slomilo i stvar bi bila riješena.

Da je situacija ozbiljna govori informacija da se u sve uključio i Milorad Dodik, jer Stevandić danima prijeti da će izaći iz koalicije ako Zeljković ostane u pritvoru, zbog čega Dodik daje sramne izjave, osuđuje hapšenja i tako vrši neprimjeren pritisak na pravosuđe, tvrdi Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...