POSLIJE AKADEMSKE, I POLITIČKA KARIJERA: Zukorlićeva supruga imenovana za pomoćnika ministra prosvjete

Elma Elfić Zukorlić je jedna od dvije supruge Muamera Zukorlića, aktuelnog poslanika u Skupštini Srbije i bivšeg predsjednika skupštinskog odbora za obrazovanje i nauku.

  • Regija

  • 17. Sep. 2021  

  • 4

Vlada Republike Srbije donijela je odluku o imenovanju prof. dr. Elme Elfić Zukorlić na mjesto pomoćnika ministra prosvjete sa resornim zaduženjem za unapređenje ljudskih i manjinskih prava u obrazovanju, saopćeno je danas iz Stranke pravde i pomirenja na čijem je čelu bivši sandžački muftija i aktuelni poslanik u Skupštini Srbije Muamer Zukorlić.

Kako su saopćili iz ove stranke, prof. dr. Elma Elfić Zukorlić će nastojati da doprinese očuvanju i razvoju obrazovanja na jezicima nacionalnih zajednica i manjinskih naroda.

U saopćenju se ističe i da je Elma Elfić Zukorlić dugogodišnji je profesor ekonomskih predmeta na Odsjeku ekonomskih nauka Internacionalnoga univerziteta u Novome Pazaru kojeg je 2002. godine osnovao njen suprug Muamer Zukorlić.

Također je na istom univerzitetu obnašala i funkcije generalnog menadžera, rukovodioca Odsjeka i predsjednice Univerziteta.

Inače, Elma Elfić Zukorlić je jedna od dvije supruge Muamera Zukorlića, aktuelnog poslanika u Skupštini Srbije i bivšeg predsjednika skupštinskog odbora za obrazovanje i nauku.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...