"SNSD U ZAMAHU": Dodik najavljuje Izborni sabor stranke u martu, obećava pobjedu …

Dodik je kazao da je Gradska organizacija Mladih socijaldemokrata Gradiška jedna od najboljih u SNSD, te da vjeruje da će novoizabrani članovi rukovodstva moći sa dovoljno energije da ponesu političku borbu u predstojećem vremenu.

  • Politika

  • 17. Sep. 2021  17. Sep. 2021

  • 2

Predsjednik SNSD Milorad Dodik najavio je večeras da bi u martu naredne godine trebalo da bude održan Izborni sabor SNSD, koji, kao politička stranka, pretenduje najvišim ciljevima, a to je pobjeda na svim nivoima vlasti na narednim izborima.

Ranije smo Izborni sabor održavali poslije izbora, a sada će to biti šest mjeseci prije, a sve u funkciji pripreme za najbolji mogući rezultat koji je SNSD ikada ostvario – rekao je Dodik u Gradiški, gdje je prisustvovao Izbornoj konferenciji Gradške oprganizacije Mladih socijaldemokrata, prenosi Srna.

On je rekao da je SNSD sada u fazi unutarstranačkih izbora, a nakon toga kreće u fazu djelovanja u javnosti.

Dodik je kazao da je Gradska organizacija Mladih socijaldemokrata Gradiška jedna od najboljih u SNSD, te da vjeruje da će novoizabrani članovi rukovodstva moći sa dovoljno energije da ponesu političku borbu u predstojećem vremenu.

Čestitajući novoizabranom predsjedniku Mladih socijaldemokrata Gradiška Bojanu Dobrijeviću i ostalim članovima rukovodstva, Dodik je istakao da je ova omladinska organizacija bila nosilac i kreator mnogih ideja i političkih pobjeda SNSD.

"Za desetak dana biće održana Gradska izborna konferencija. SNSD je u zamahu u vezi sa unutarstranačkim izborima, sređivanju nekih organizacija i traženju onih koji će sa dovoljno energije moći da ponesu političku borbu u narednom vremenu, a mislim da Bojan i ova ekipa zaista ulivaju nadu da će tako i biti", rekao je Dodik novinarima u Gradišci.

Predsjednik republičke organizacije Mladih socijaldemokrata Denis Šulić istakao je da mu je uvijek zadovoljstvo da bude u svom gradu na Izbornoj konferenciji Gradske organizacije Mladih socijaldemokrata iz koje je ponikao.

"Iza nas je osma izborna konferencija i sav naš rad u prethodnom periodu je pokazao da su članovi organizacije Mladih socijaldemokrata bili prepoznati u Gradišci i da danas vrše odgovorne funkcije. Siguran sam da će i novo rukovodstvo organizacije nastaviti putem svojih prethodnika", rekao je Šulić.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD Gradiška Zoran Adžić rekao je da će ovaj odbor i dalje podržavati mlade, kao što je to bio slučaj i ranije, jer žele da što više mladih uključe u kreiranje društvenog ambijenta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...