DODIK OTVORENO PRIJETI: "U BiH je poražena bilo kakva mogućnost zajedničkog života u postojećem političkom okviru, sramota je da Izetbegović..."

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je u BiH poražena bilo kakva mogućnost zajedničkog života u postojećem političkom okviru, jer jedan narod i njegovi politički predstavnici ne razumiju da drugi u BiH ne vide ni prošlost ni sadašnjost ni budućnost kao oni, ne vide susjede kao oni, niti razumiju da pravo na BiH imaju svi jednako.

  • Politika

  • 18. Sep. 2021  18. Sep. 2021

  • 19

On je naglasio da pominjanjem navodne ratne štete koju bi Srbija trebalo da plati BiH, Bakir Izetbegović nastavlja sa ratobornom retorikom koja posljednjih desetak dana dobija na intenzitetu - od napada na Srpsku pravoslavnu crkvu, preko stalnih udara na Republiku Srpsku i sve češće na Srbiju.

- Sramota je da Izetbegović pritvorenog pripadnika tzv. Armije BiH zove braniocem. Krivični zakon nijedne države, pa ni ove u koju se kune Izebegović, ne poznaje kategoriju branioca. Ili je činio zločine ili nije. Čak i da je čistih ruku ne može poručivati da je riječ o braniocu, jer je on takav samo u očima Bošnjaka. Za Republiku Srbiju on je isto što i bilo koji prestupnik pred zakonom, i kakve veze ima vlast Srbije sa tim predmetom - rekao je Dodik.

On je dodao da Izetbegović, koji je navikao da diriguje pravosuđu u BiH, pokušava da spočitava Vučiću ono što sam radi, ne računajući da postoje zemlje u kojima je pravosuđe nezavisno.

- Retorika koju koristi Bakir Izetbegović, u posljednje vrijeme sve češće i oštrije, otvarajući frontove protiv doslovno svih susjeda, i Republike Srpske i Srbije i Hrvatske, a odnedavno i Crne Gore - ne vodi ničemu osim raspadu BiH i izolaciji u kojoj je Izetbegoviću izgleda najkomotnije - zaključio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...