VUČIĆU NIJE JASNO: „Zašto baš ja smetam hrvatskim medijima?"

"...Jedino što tražim je poštovanje. Ako hoće, u redu, a ako neće, nećemo im odgovarati", poručio je Vučić.

  • Regija

  • 18. Sep. 2021  

  • 4

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da "nikad u savremenoj historiji nije vođena takva hajka u medijima u regiji" kao posljednjih dana protiv njega u Hrvatskoj, rekavši kako na tu kampanju neće odgovarati, ali da treba razmisliti zašto baš on smeta.

Nakon sastanka u Istanbulu s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom Vučić je rekao novinarima beogradskih medija kako "u svim tim plaćenim tekstovima ima nekoliko tema, a onda dolazite do ključne - hoće li Srbija sustići Hrvatsku".

"Ono što im je najbolnije, pored priča o tome kako Srbija nabavlja oružje i priča o srpskoj zastavi je onaj naslov Neće nas Srbija još desetljećima stići", rekao je Vučić televiziji Pink.

Navodeći da je Hrvatska i dalje mnogo ispred Srbije, Vučić je rekao kako Hrvatskoj čestita na postignutim rezultatima i uspješnom ostvarenju ciljeva i snova, poput članstva u Europskoj uniji i NATO-u, poručivši da se Srbija neće sramiti svojih uspjeha i nastavit će raditi svoj posao.

"Prije 15 godina bježali su nam za 15 milijardi eura ukupnog BDP-a, a ovu godinu završavamo s razlikom od plus-minus pola milijarde", rekao je Vučić, ocijenivši kako "Srbija sustiže i prestiže Hrvatsku po svim ekonomskim parametrima i to je ono što ih najviše boli".

"Čestitam im još jednom na fantastičnoj turističkoj sezoni, radujem se zbog njih, ali se radujem i zbog naših tvornica, radnih mjesta, snažnije vojske koja nikog ne napada niti ima želju, već štiti interese Srbije i srpskog naroda. Jedino što tražim je poštovanje. Ako hoće, u redu, a ako neće, nećemo im odgovarati", poručio je Vučić, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...