GOVEDARICA STAO U ODBRANU STANIVUKOVIĆA: "Cvijanović nije shvatila da u crkvi ne postoje predsjednici!"

"Ovih dana uspjeli smo saznati od Željke Cvijanović kako se prilikom crkvenog bogosluženja ponaša Draško Stanivuković. No pored toga, ako malo bolje obratimo pažnju, saznaćemo kako se u crkvi ponaša i Željka Cvijanović", napisao je na svom Facebook profilu Vukota Govedatrica, bivši predsjednik SDS-a.

  • Politika

  • 19. Sep. 2021  

  • 0

Govedarica kaže da se "ispovijest" Cvijanovićeve manifestovala u vidu političkog govora na skupu partije u kome je narodu saopštila kako je nju sramota kada vidi izgubljenog u prostoru i neupućenog u teološko crkvenom smislu Draška Stanivukovića.

Željka Cvijanović je ustvrdila, kaže on, kako Draško u crkvi ne zna da se ponaša, izuzev kada treba pozdraviti prisutne blagim naklonom i osmijehom, koji je po njoj neiskren i „onako namješten“.

"Podsjetila nas je na biblijsku priču o fariseju i cariniku, koju je sveti apostol Luka zapisao kako bi svojom poukom mogla da posluži svakom čovjeku koji ispovijeda vjeru Hristovu. Dakle, Hristos govori svojim učenicima kako je prilikom jednog bogosluženja u hramu, jedan od farisejskih prvaka izgovarao molitvu zahvaljujući se Bogu što on nije kao i drugi ljudi, koji nemaju nijednu vrlinu već manu do mane, uključujući i nekog carinika na koga je u datom momentu obratio pažnju".

"Tako saznadosmo ko je i kakav je bio farisejski prvak a kakav je bio carinik" , piše Govedarica pitajući se da li se Draško Stanivuković u sebi ponašao kao carinik to niko na zna izuzev njega i naravno Boga.

"S druge strane", nastavlja Govedarica, " Željka Cvijanović svojim političkim propovijedanjem podsjeća na uobraženog fariseja koji će svakome pronaći manu ali sebe nije u stanju vidjeti".

Bivšu predsjednik SDS-a zapaža još jedan detalj: kritike Cvijanovićeve na Draškov račun.

"Ona kaže kako je sve to „tišti kao građanina a ne kao predsjednika“. Možda u ovom segmentu leži odgovor zašto se ovakav tonalitet omalovažavanja, oteo gospođi Cvijanović. Ona nije shvatila da u crkvi ne postoje predsjednici i njihovi građani. Tamo isključivo žive hrišćani, koji ispovijedajući svoju vjeru, na jedan način komuniciraju među sobom, a na drugi direktno sa Bogom", zaključuje Govedarica.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...