JABUKA NE PADA DALEKO OD STABLA: Roditelji sinu pokušali unijeti drogu u zatvor u Ustikolini, ali su je psi nanjušili

Drogu su otkrili psi a roditelji osuđenika V. G. su privedeni na ispitivanje

  • Hronika

  • 19. Sep. 2021  

  • 0

Pripadnici zatvorske policije Kazneno-popravnog zavoda Sarajevo, Odjeljenje Ustikolina jutros su spriječili unos narkotika u prostorije zatvora. Naime, roditelji osuđenika V. G. su, prilikom posjete sinu pokušali unijeti kesicu marihuane.

- Oni su drogu pokušali unijeti u donjem dijelu trenerke. Droga je bila integrisana u unutrašnjost džepa. To su otkrili psi koji su obučeni za otkrivanje narkotika, rekao nam je izvor blizak MUP-u Bosansko-podrinjskog kantona čiji su pripadnici, odmah po prijavi, upućeni na lice mjesta. Obavljen je uviđaj, a pronađena droga je poslata na vještačenje. Roditelji osuđenika V. G. su privedeni na ispitivanje a o daljim mjerama će odlučiti postupajući tužitelj.

Direktor KPZ Sarajevo Faruk Zubčević je za "Oslobođenje" potvrdio da su uposlenici Odjeljenja Ustikolina spriječili unos narkotika, ali o drugim detaljima nije želio govoriti bez odobrenja ministra Mate Jozića. Inače, ovo je još jedan pokazatelj o izuzetno uspostavljenoj sigurnosti KPZ Sarajevo.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...