TUŽNA VIJEST SA OTOKA: "Otišao je jedan od najboljih napadača kojeg je ova zemlja ikad imala"

Legendarni napadač Tottenhama Jimmy Greaves preminuo je danas u Londonu u 82. godini.

  • Sport

  • 19. Sep. 2021  

  • 0

Vijest je na službenim stranicama potvrdio klub koji se emotivnom objavom oprostio od jednog od najvećih igrača u svojoj povijesti.

"Otišao je jedan od najboljih napadača kojeg je ova zemlja ikad imala. Takvog igrača nogomet više nikad neće vidjeti. Iskazujemo iskrenu sućut supruzi, četvero djece i desetero unučadi", objavio je, između ostalog, Tottenham.

Greaves je u karijeri odigrao 57 utakmica za Englesku te zabio 44 gola, čime se svrstao na četvrto mjesto najboljih strijelaca Engleske u povijesti. Ispred njega su ostali samo Gary Lineker (48 golova), Bobby Charlton (49) i Wayne Rooney koji je zabio 53 gola. Bio je i član legendarne reprezentacije koja je 1966. osvojila Svjetsko prvenstvo. 

No, najveći trag Greaves je ostavio u Tottenhamu za koji je igrao od 1961. do 1970. godine. Za Spurse je odigrao 379 utakmica i zabio 266 golova, a u sezoni 1962./1963. je s 37 golova bio najbolji strijelac prvenstva, što je i do danas rekordan broj golova u jednom prvenstvu.

Prije Tottenhama je četiri godine igrao za Chelsea, 1961. je bio u Milanu, a nakon uspješne karijere u Spursima igrao je za West Ham i nekoliko niželigaških klubova. Karijeru je završio 1980. godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...